Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:59
Άλλες Ειδήσεις

Υπερτροφή η μπανάνα






Κόντρα σ’ εκείνο τον μύθο του παρελθόντος κατά τον οποίο “η μπανάνα παχαίνει”, υπερασπιζόμαστε ένα από τα πιο νόστιμα και ωφέλιμα φρούτα του κόσμου! Η μπανάνα κερδίζει πανηγυρικά σε 10 σημεία. Έχε πάντα μία μέσα στην τσάντα σου.

Είναι φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα

Οι φυτικές ίνες της συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Απ’ τα καλύτερα φυτικά καθαρτικά.

Ελαχιστοποιεί το hangover

Ήπιες και έχεις πονοκέφαλο; Βάζεις στο μίξερ μπανάνα γάλα και λίγο μέλι. Το μιλκσέικ μπανάνας θα στρώσει το στομάχι σου ενώ παράλληλα θα σ’ ενυδατώσει.

Σωματικό βάρος και ψυχική υγεία: Μια εξομολόγηση ψυχολόγου που πρέπει να διαβάσετε

Σε γεμίζει ενέργεια

Η μπανάνα έχει την τετραπλή πρωτεΐνη, τους διπλούς υδατάνθρακες, τον τριπλό φώσφορο, τον πενταπλό σίδηρο και βιταμίνη Α σε σχέση μ’ ένα μήλο.

Είναι εχθρός της κατάθλιψης

Η μπανάνα είναι πλούσια σε τριπτοφάνη, μια πρωτεΐνη την οποία ο οργανισμός μας μετατρέπει σε σεροτονίνη, ορμόνη γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες. Η μπανάνα επίσης περιέχει βιταμίνη B6, η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αν η γλυκόζη σου είναι σωστά ρυθμισμένη, η διάθεσή σου θα είναι πολύ καλή.

Ανεβάζει το σίδηρο

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε σίδηρο τονώνει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Ως γνωστόν εμείς οι γυναίκες υποφέρουμε από έλλειψη σιδήρου.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Πλούσια σε κάλλιο και φτωχή σε αλάτι, ένας συνδυασμός ιδανικός για τη διατήρηση της πίεσης του αίματος σε χαμηλά επίπεδα. Πρόσφατα ο Οργανισμός Διατροφής και Φαρμάκων των ΗΠΑ επέτρεψε στη βιομηχανία της μπανάνας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για τις ευεργετικές της ιδιότητες στην πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου. Το κάλιο αποδεδειγμένα είναι απαραίτητο συστατικό του οργανισμού και σχετίζεται με τη συγκέντρωση.

Ελαττώνει τις καούρες

Γιατί έχουν επίδραση φυσικού αντιόξινου στο σώμα.

Διώχνει τις ναυτίες

Ξύπνησες με ζάλη; Πρόσθεσε ανάμεσα στα βασικά γεύματα από μια μπανάνα, για να ρυθμίσεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Κόβει τη λιγούρα

Η βιταμίνη B που περιέχει, μεταξύ άλλων καταπραΰνει το νευρικό σύστημα. Οι μπανάνες είναι μια καλή λύση ώστε να κρατιέται κάποιος μακριά από τους πειρασμούς κι αυτό για άλλη μια φορά, χάρη στη ρύθμιση που εγγυώνται σ’ ό,τι αφορά στο σάκχαρο.

Προστατεύει από το έλκος

Λόγω της μαλακής υφής του. Εξουδετερώνει επίσης την υπερβολική οξύτητα και μειώνει τον ερεθισμό του στομάχου.