Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:06
ΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Υπερσύγχρονη γραμμή και… σιδερένιο φίδι στον κάμπο;






Σε δυο χρόνια θα είναι έτοιμη, κατά πως μας είπαν, η ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Βόλου – Λάρισας, έργο που θα κοστίσει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημοπρατηθεί, μετά από ων ουκ έστιν αριθμός αναβολών, μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν;

Βεβαίως και όχι. Γιατί αν ακούγατε τον πολύπειρο και άριστο γνωστή των θεμάτων του σιδηροδρόμου, Γιάννη Αντωνιάδη σε συζήτησή του με το Δημ. Μαρέδη, στον Astra, θα σας έζωναν τα…φίδια. Όπως έλεγαν το τρένο οι χωρικοί όταν το πρωτοείδαν πριν ένα και πλέον αιώνα..

Κι αυτό γιατί μπορεί οι υποδομές να είναι οι πιο σύγχρονες, λειτουργικές ή ό,τι άλλο καλό (και που τις πληρώνει το κράτος, δηλαδή εμείς), αλλά κανείς δεν ξέρει αν οι Ιταλοί, που έχουν την ευθύνη και την εκμετάλλευση, θα δρομολογήσουν υπερσύγχρονα τρένα ή θα μείνουμε με τα σημερινά. Νωπό ακόμα το φιάσκο με το υπερσύγχρονο «Βέλος» που μας παρουσίασαν στην Έκθεση Θεσσαλονίκης και το πήραν πίσω άρον – άρον γιατί δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές του υπάρχοντος δικτύου!