Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 20:05
Αθλητικά

Τώρα αρχίζει το EURO






Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε και σήμερα αρχίζει το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του Euro 2016, αυτό των νοκ-άουτ με τον αγώνα ανάμεσα στην Κροατία και στην Πορτογαλία να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα.

Όπως έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα του Euro όλα τα φαβορί της διοργάνωσης έχουν συγκεντρωθεί στο ένα μονοπάτι του δρόμου για τον μεγάλο τελικό του Παρισιού, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το άλλο δεν έχει ενδιαφέροντα ζευγάρια.

Το σημαντικότερο ματς του σημερινού προγράμματος είναι φυσικά αυτό μεταξύ της Πορτογαλίας και της Κροατίας που διεξάγεται στις 10.00 μ.μ. Η παρέα του Ρονάλντο που κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλο χωρίς να πετύχει νίκη τίθεται αντιμέτωπη με την Κροατία που όχι μόνο πέρασε από έναν όμιλο «φωτιά» αλλά κατέλαβε και την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω την κάτοχο του τροπαίου Ισπανία.

Η αυλαία ανοίγει νωρίς με την αναμέτρηση της Πολωνίας με την Ελβετία (16:00, Σεντ Ετιέν). Μία από τις ομάδες που εντυπωσίασαν στη φάση των ομίλων χάνοντας την πρώτη θέση στην διαφορά τερμάτων από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία κοντράρεται με την πάντα φιλόδοξη Ελβετία. Για το συγκρότημα του Ναβάλκα αυτή θα είναι και η πρώτη παρουσία του σε φάση νοκ-άουτ αγώνων στην ιστορία του.

Το πρόγραμμα συμπληρώνει η «βρετανική» μονομαχία ανάμεσα σε Ουαλία και Βόρειο Ιρλανδία (19:00, Παρκ Ντε Πρενς). Η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ μετά από μία πολύ καλή παρουσία στον όμιλο όπου προσπέρασε και την Αγγλία θα βρει απέναντι της την πολύ σκληρή ομάδα του Ο’ Νιλ που μπορεί να μην έχει τόσο ποιοτικούς παίκτες όσο εκείνη του Κόουλμαν, όμως είναι βέβαιο πως θα βάλει δύσκολα στους Ουαλούς.