Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 16:52
Τοπικά

“Τσουνάμι” ελέγχων σε καταστήματα υγεονομικού ενδιαφέροντος στη Μαγνησία






Απανωτούς ελέγχους, χωρίς… ανάσα, δέχονται στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μαγνησία. Το σαφάρι μικτών κλιμακίων του ΣΔΟΕ, του ΙΚΑ και της Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζεται με ένταση και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου και επιχειρήσεις έγιναν «φύλλο και φτερό».

Επιχειρηματίες, πάντως, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και σε πολλές περιπτώσεις την αγανάκτηση, για το γεγονός ότι οι έλεγχοι, οι οποίοι απαιτούν χρόνο, γίνονται σε ώρες αιχμής της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, με αποτέλεσμα οι ίδιοι από την πλευρά τους να δέχονται τις διαμαρτυρίες, ακόμη και την αποχώρηση πελατών τους, για τη μη εξυπηρέτησή τους.

Εν μέσω των σαρωτικών ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια που ελέγχουν για τυχόν παραβάσεις της φορολογικής, ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας, στο δικό τους «σαφάρι» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησαν αστυνομικές υπηρεσίες.

 

Συλλήψεις και βεβαίωση παραβάσεων

Συγκεκριμένα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ενημέρωνε χθες για τους στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 23 άτομα.

Η στοχευμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων ελέγχθηκαν 142 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και βεβαιώθηκαν 68 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Προσήχθησαν 45 άτομα και συνελήφθησαν 23: ένας αλλοδαπός, υπήκοος Σουηδίας, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, 11 άτομα, από τα οποία πέντε ημεδαποί και έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για ηχορύπανση, δύο άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για στέρηση πιστοποιητικού υγείας κατά την εργασία τους σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έξι ημεδαποί για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων.

Ακόμη συνελήφθησαν ένας ημεδαπός για κλοπή και δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Βεβαιώθηκαν 178 παραβάσεις, από τις οποίες οι 68 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος:

  • 3 για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος,
  • 2 για τροποποίηση όρων λειτουργίας καταστήματος,
  • 22 για στέρησης άδειας μουσικών οργάνων,
  • 11 για ηχορύπανση,
  • 4 για στέρηση πιστοποιητικού υγείας,
  • 26 λοιπές παραβάσεις.

 

Τροχαίοι έλεγχοι

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 945 άτομα και 525 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 45 άτομα και βεβαιώθηκαν 104 τροχονομικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, 66 ναρκωτικά δισκία, μικρό χρηματικό ποσό, ένα tablet και ένα ρολόι.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.