Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 16:36
Τοπικά

Τρ. Πλαστάρας: Πιστεύουμε στη δυναμική των αγροτικών συνεταιρισμών






«Πιστεύουμε στη δυναμική των αγροτικών συνεταιρισμών και θα είμαστε δίπλα τους, ως επιμελητηριακή αρχή. Μέσα από την προβολή των τοπικών προιόντων, και την προώθησή τους σε νέες αγορές, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε το Επιμελητήριο Μαγνησίας να γίνει βήμα προσφοράς στον τόπο μας και προώθησης των συμφερόντων των μελών του».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2005» που επισκέφτηκε την Ζαγορά μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων επιμελητηριακών συμβούλων και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Συνοδευόμενος από τους κ.κ. Σ. Μαουσίδη, Β. Λαλίτσα, κ. Πελεκούδα, τον Απ. Κοντογιώργο, Ν. Πλουμιστό και άλλους ο κ.Πλαστάρας είχε επαφές με τους εκπροσώπους του συνεταιρισμού ΖΑΓΟΡΙΝ και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ επίσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Πατή Κουτσάφτη.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα- συνέχισε ο κ. Πλαστάρας- συναντήσαμε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Και θα συνεχίσoυμε και τις επόμενες ημέρες αυτές τις εποικοδομητικές συναντήσεις. Μας ενδιαφέρει να ακούσουμε και να μας ακούσουν. Όλοι μας μετέφεραν την επιθυμία τους να συνεργαστούμε στενά. Όλοι ζήτησαν ένα ζωντανό Επιμελητήριο, περισσότερο δραστήριο.

Και τους απαντήσαμε ότι μπορούμε όλοι μαζί να δουλέψουμε από κοινού για τα κοινά μας συμφέροντα.

Τους εξηγήσαμε το Master  Plan του συνδυασμού μας για την τοπική επιχειρηματικότητα και τους καλέσαμε από  κοινού θα προωθήσουμε ένα μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο στηριγμένο στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας» σημείωσε ακόμη.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» πρόσθεσε επίσης ότι ο συνδυασμός ως επιμελητηριακή αρχή, θα είναι δίπλα στους παραγωγούς αλλά και τους νέους αγρότες, στους οποίους όπως είπε: «θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες παραγωγικές δυνατότητες, που να μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές» ενώ συνεχίζοντας τόνισε: «Θα δημιουργήσουμε θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στους τομείς της τοπικής οικονομίας, όπως είναι ο αγροδιατροφικός τομέας και ο τουρισμός».

«Πρωταρχικός στόχος η δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης του Brand Name “Μαγνησία»  συμπλήρωσε ο ίδιος και κάλεσε όλους τους επαγγελματίες του Ανατολικού Πηλίου να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές του Επιμελητηρίου.