Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 06:48
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόμος στα νοσοκομεία: Νέα αιματηρή επίθεση σε νοσηλευτικό προσωπικό






Mεροκάματο τρόμου φαίνεται πως κάνουν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία δείχνουν να βρίσκονται στο έλεος τόσο ληστειών όσο και βίαιων περιστατικών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων. Τελευταίο κρούσμα, η επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε μια νοσηλεύτρια στον Ερυθρό Σταυρό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Η εργαζόμενη στο νοσοκομείο φαίνεται πως  ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της αφού στον ίδιο όροφο υπήρχαν δυο αστυνομικοί που φυλούσαν ασθενή και την γλίτωσαν από την επίθεση του δράστη.

Πιο συγκεκριμένα, ένας χειρουργημένος ασθενής στην αγγειοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, είχε φύγει χωρίς να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την Δευτέρα (14/1) και μερικές ώρες μετά γύρισε και έστησε καρτέρι στην προϊσταμένη του τμήματος την οποία τραυμάτισε.

Ο άντρας όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισε την προϊσταμένη και μια άλλη νοσηλεύτρια ξαφνικά άρχισε να βρίζει την γυναίκα ενώ δεν έμεινε μόνο σε αυτό καθώς την χτύπησε με μαχαίρι στο πόδι προκαλώντας της βαθιά τραύματα.

Αμέσως η τραυματισμένη γυναίκα μαζί με την άλλη νοσηλεύτρια η οποία ήταν μάρτυρας της επίθεσης,  κάλεσαν σε βοήθεια και οι δυο αστυνομικοί που φρουρούσαν ασθενή κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη και να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Η άτυχη νοσηλεύτρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί δύο ημέρες στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

 

Τρέμουν να κυκλοφορήσουν οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ

Ο νόμος της ζούγκλας επικρατεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ένα από τα μεγαλύτερα της Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου της πανεπιστημιούπολης. Μόλις πέσει το σκοτάδι, εγκληματικά στοιχεία περιφέρονται στους χώρους του νοσοκομείου, τρομοκρατούν ασθενείς, συνοδούς τους και εργαζόμενους και τους κλέβουν κινητά τηλέφωνα από τα χέρια, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα από τα κομοδίνα.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για καθεστώς απόλυτης ανασφάλειας και σημειώνουν στο ethnos.gr ότι από το απόγευμα και μετά φοβούνται να μετακινηθούν από τη μία κλινική στην άλλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και απόπειρες βιασμού έχουν σημειωθεί δίπλα στα κάγκελα του νοσοκομείου.

Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού απόπειρες κλοπής σημειώνονται ακόμα και το μεσημέρι, όταν το νοσοκομείο είναι γεμάτο από κόσμο. Όπως ανέφερε στο ethnos.gr περίπου πριν από ένα μήνα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, πριν από λίγη ώρα άγνωστος επιτέθηκε σε γιατρό σε τούνελ του νοσοκομείου, επιχειρώντας να τη ληστέψει, μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλων εργαζομένων, ασθενών και συνοδών τους.

Μάλιστα, άγνωστοι έκλεψαν από το Γραφείο Προμηθειών του νοσοκομείου όλον τον ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό. Στο σημείο δεν υπήρχαν κάμερες, για να καταγράψουν το περιστατικό, ενώ τους δράστες αντιλήφθηκε μία καθαρίστρια. Ειδοποίησε την προϊσταμένη νοσηλεύτρια της βάρδιας και αυτή με τη σειρά της την αστυνομία, αλλά οι άγνωστοι είχαν γίνει καπνός.

Λίγη ώρα αργότερα άγνωστοι επιχείρησαν να κλέψουν από παθολογική κλινική προσωπικά αντικείμενα ασθενών. Τους αντιλήφθηκαν, ωστόσο, συνοδοί και οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή.

«Δεν μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση που βιώνουμε εδώ καθημερινά. Επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να γυρίσει το νοσοκομείο και να δουλέψει με ασφάλεια. Μόλις πέσει ο ήλιος οι νοσηλευτές φοβούνται να πάνε από τη μία κλινική στην άλλη. Άτομα κοιμούνται στους διαδρόμους και γυρνούν στο νοσοκομείο, για να… βγάλουν χρήματα. Μπορεί να μιλάς στο κινητό σου τηλέφωνο και να σου το πάρουν από τα χέρια», τονίζει ο κ. Κοροξενός.

Πηγή: ethnos.gr