Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόμος σε πτήση από Λονδίνο για Αθήνα: Στις φλόγες η μία μηχανή του αεροπλάνου






Στιγμές απόλυτου τρόμου βίωσαν οι επιβάτες αεροπλάνου που απογειώθηκε από το Λονδίνο με προορισμό την Αθήνα, τη Δευτέρα, όταν η μία μηχανή τυλίχτηκε στις φλόγες, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Ένας επιβάτης που καθόταν στο παράθυρο, ακριβώς στο ύψος της μηχανής που άρπαξε φωτιά, περιγράφει τον τρόμο που ένιωσε εκείνη τη στιγμή: «Έκανε πολύ μεγάλο θόρυβο και αμέσως μετά υπήρξαν έξι μεγάλα χτυπήματα, το ένα μετά το άλλο».

Το αεροπλάνο επέστρεψε αμέσως στο Χίθροου, αφού πρώτα ο πιλότος έκλεισε τη μηχανή, με αποτέλεσμα να σβήσει η πυρκαγιά.

«Είμαι άθεος, αλλά εκείνη τη στιγμή προσευχήθηκα. Οι καρδιές μας κόντευαν να σπάσουν. Οι επιβάτες πίσω μου έλεγαν ότι μπορούν να διακρίνουν τις φλόγες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 67χρονος επιβάτης.

Η περιπέτεια, ωστόσο, δεν τελείωσε με την επιστροφή του αεροπλάνου στο Χίθροου. Όπως ήταν επόμενο, η πτήση αναβλήθηκε και το αεροσκάφος αποσύρθηκε.

Ώρες αργότερα, οι επιβάτες για Αθήνα ενημερώθηκαν ότι θα τους παραλάβει άλλο αεροσκάφος. Όταν όμως προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, ενημερώθηκαν ότι και αυτή η πτήση αναβάλλεται, καθώς οι πιλότοι έχουν συμπληρώσει τις ώρες πτήσης και βάσει νόμου πρέπει να ξεκουραστούν.

Ένα ταξίδι ρουτίνας από το Λονδίνο στην Αθήνα, διήρκεσε 37 ολόκληρες ώρες, γεγονός που προκάλεσε κύματα διαμαρτυριών προς την British Airways.