Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 17:26
Τοπικά

Τρόμος σε Βελεστίνο και Χλόη από κλοπές και διαρρήξεις






Απανωτές κλοπές και διαρρήξεις στον δήμο Ρήγα Φεραίου το τελευταίο δίμηνο, δώδεκα στον αριθμό, προκαλούν μεγάλη αναστάτωση σε Βελεστίνο και Χλόη. Οι δημότες αισθάνονται λες και τους παρακολουθεί ένα αόρατο μάτι, ή ότι είναι στόχος σπείρας που λυμαίνεται την περιοχή. Κοιτάζουν περίεργα ο ένας τον άλλο. Ψάχνουν για τον πληροφοριοδότη! Αγανακτισμένοι προτίθενται να δώσουν χρήματα για μέτρα ασφαλείας στη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου, η οποία προσανατολίζεται να τοποθετήσει κάμερες και να δημιουργήσει ομάδα εποπτείας, και γι’ αυτό διερευνά το νομικό σκέλος της υπόθεσης.

Οι διαδοχικές κλοπές και οι διαρρήξεις είναι καθημερινά μείζον θέμα συζήτησης στα καφενεία της περιοχής. Την Πέμπτη συζητήθηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, και η δημοτική αρχή αποφάσισε να παρέμβει και συνέστησε επιτροπή, η οποία διερευνά νομικά τις προτάσεις, και εντός δεκαπέντε ημερών θα τις φέρει σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στο Σώμα, δημότες απευθύνονται στη δημοτική αρχή και ζητούν ενημέρωση φοβούμενοι ότι θα είναι ο επόμενος στόχος. Τα κρούσματα καταγράφονται απογευματινές ώρες σε κεντρικά σπίτια των χωριών, κατά την ολιγόλεπτη απουσία των ιδιοκτητών τους, και δημιουργούν διάχυτο προβληματισμό αλλά και φόβο.

 

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ