Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 20:56
Τοπικά

Τριάντα στρέμματα πευκοδάσους κατέκαψε η φωτιά στη Σκόπελο






Υπό έλεγχο τέθηκε, και αφού κατέκαψε 30 στρέμματα δασικής έκτασης, η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Σκόπελο και συγκεκριμένα στο πευκοδάσος στην περιοχή Αγιος Ευστάθιος – Καριά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στη 1.30 το μεσημέρι και πήρε γρήγορα διαστάσεις, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνονταν από το γεγονός ότι εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

ΦΩΤΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Στις δυνάμεις του νησιού, πάντως, προστέθηκαν και κλιμάκιο από το Βόλο, με επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, και κλιμάκιο 12 ατόμων της ΕΜΑΚ, που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την Αθήνα, ενώ έγιναν και ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «για την κατάσβεση συμμετέχουν εκτός από τα δύο αεροσκάφη, πέντε πυροσβεστικά οχήματα από το νησί και 12 πυροσβέστες αλλά και πολλοί εθελοντές. Η φωτιά όμως αν και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, καίει ανεξέλεγκτα προς τον Προφήτη Ηλία, αλλά την προλάβαμε και δεν κατευθύνεται προς την περιοχή Σεντούκια από την άλλη πλευρά του νησιού, γιατί μετά θα κινδύνευε το πυκνό πευκοδάσος στην περιοχή Καλόγηρος».

 

Πηγή φωτογραφιών: skopelos-news.blogspot.gr