Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 08:58
Τοπικά

Τρεις συγκεντρώσεις στον Βόλο για την Εργατική Πρωτομαγιά






Τρεις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς μεθαύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο. Η πρώτη θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί, η δεύτερη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου και η τρίτη στο Ταχυδρομείο στις 10 το πρωί.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους και τους καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).
«Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει διπλό αγωνιστικό χαρακτήρα. Ενάντια στη δίχως τέλος μνημονιακή σύνθλιψη των εργαζομένων και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων, που εμπλέκουν επικίνδυνα και τη χώρα μας.
Η 1η Μάη πρέπει να στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην υποταγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στους Βιομήχανους και στους Δανειστές, ότι η ανοχή των εργαζόμενων και της ελληνικής κοινωνίας τελείωσε.

Μαζί με την απότιση τιμής σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, υπερασπιζόμαστε και τα οράματά τους και την παρακαταθήκη τους» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας αναφέρει: «Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά και ενωτικά στην απεργία της 1ης του Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ, στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, για να τιμήσουμε τους πρωτοπόρους ήρωες των εργατικών αγώνων.

Η Πρωτομαγιά παραμένει παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και ορόσημο για νέους αγώνες.
Με τη συμμετοχή μας στην απεργία εκφράζουμε την αταλάντευτη στάση μας να αγωνιστούμε ενάντια στα μνημόνια, στις ληστρικές φοροεπιδρομές της κυβέρνησης που αποτυπώνονται στα ματωμένα πρωτογενή της πλεονάσματα».

Από την πλευρά της η Διοίκηση Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Μαγνησίας, αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς που οργανώνουν από κοινού τα ταξικά σωματεία μαζί με μαζικούς φορείς.
«Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας και των λουλουδιών, όπως τη θέλει η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της για να την εκφυλίσουν και να της αλλάξουν το περιεχόμενο.
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένη στον αγώνα των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.
Για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά. Όλοι την 1η Μάη στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 το πρωί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αγροτικοί σύλλογοι Ν. Πηλίου, Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης καλούν τους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και κτηνοτρόφους της περιοχής την Πρωτομαγιά στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου. Στο κάλεσμά τους οι αγροτικοί σύλλογοι αναφέρουν: «Καταδικάζουμε την επίθεση στη Συρία που εντείνει τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή με άμεση εμπλοκή της χώρας μας και απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.
Βροντοφωνάζουμε:
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική επέμβαση, να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στις επεμβάσεις από τις νατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία που βρίσκονται στη χώρα μας.
Καμία αλλαγή συνόρων, σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε χώρας.
Να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής». Επίσης όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ανεξάρτητη Διεθνιστική, Αντιπολεμική, Αντικυβερνητική, Ταξική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ταχυδρομείο Βόλου, την Τρίτη 1η Μαΐου 10.00 π.μ.».