Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 09:43
Τοπικά

Τραγωδία στον Πτελεό: Δύο νεκρoί από 5 συνολικά εγκλωβισμένους σε δεξαμενή ελαιοτριβείου






Πέντε άτομα εγκλωβίστηκαν σε ελαιοδεξαμενή του ελαιοτριβείου Μιχ. Σιαμανίκου στον Πτελεό, το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου και δόθηκε πραγματική μάχη για τη διάσωσή τους. Επιβεβαιώθηκε ότι νεκροί είναι ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου Μιχάλης Σιαμανίκος και ο εργάτης Βουλγαρικής καταγωγής.

%cf%80%cf%842

 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το πολλαπλό εργατικό ατύχημα συνέβη, όταν ένας εργάτης αποπειράθηκε να μπει σε δεξαμενή βάθους 3 μέτρων για να την καθαρίσει, λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις και έπεσε αναίσθητος. Στη μοιραία κατάδυση τον ακολούθησαν διαδοχικά ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου και οι υπόλοιποι, που επίσης έχασαν τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις. Πιθανολογείται ότι η αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός, καθώς η δεξαμενή είχε λάδι ύψους περίπου 40 εκατοστών.

Τελικά, ενώ συνέρεαν στο σημείο  αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ένας 6ος περίοικος, Νίκος Μαρινάκης που είχε στο αυτοκίνητό του φιάλες οξυγόνου από τις θαλάσσιες καταδύσεις του, καταδύθηκε στη δεξαμενή και με την βοήθεια των υπολοίπων ανέσυρε τους εγκλωβισμένους, εκ των οποίων λέγεται ότι δυο ήταν ήδη νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι ανέκτησαν σταδιακά τις αισθήσεις τους.

Στο σημείο της τραγωδίας έχουν σπεύσει αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, με 4 οχήματα από τον Αλμυρό, 1 από το Βόλο και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, η οποία θα επιχειρούσε εντός της δεξαμενής, με ειδικές στολές.

Αγανάκτηση και οργή επικρατεί στον Πτελεό και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς 1,5 ώρα μετά το συμβάν δεν είχε φτάσει ακόμη ασθενοφόρο στον τόπο της τραγωδίας, καθώς -ως γνωστόν- δεν υπήρχε βάρδια οδηγού στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και αναμενόταν όχημα από το Βόλο.

Τελικά λέγεται ότι επιστρατεύτηκε από το σπίτι του οδηγός Αλμυριώτικου ασθενοφόρου και ενήργησε για τη διακομιδή των άτυχων εργατών.

 

%cf%80%cf%843

 

Πηγή: almyros.gr