Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 03:46
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Εικόνες- σοκ από τη φονική έκρηξη και την πυρκαγιά






Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν ελάχιστα λεπτά μετά τη φονική έκρηξη και την εκδήλωση της πυρκαγιάς, το βράδυ του Σαββάτου, στην ταβέρνα «Διόνυσος» στην Καλαμάτα.

Οπως φανερώνουν οι φωτογραφίες που αποκαλύπτει το iefimerida, προτού φθάσει στο σημείο η δύναμη της Πυροσβεστικής, θαμώνες της ταβέρνας και περαστικοί στέκουν ανήμποροι να βοηθήσουν έξω από το κατάστημα.

Οι φλόγες φαίνονται ξεπηδούν από μια τρύπα που δημιούργησε η πυρκαγιά στο σκέπαστρο της ταβέρνας. 

Η έκρηξη και η πυρκαγιά «έβγαλε» στα μπαλκόνια τους ενοίκους της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και τους περίοικους που -όπως διακρίνονται στις εικόνες- σοκαρισμένοι παρακολουθούν τις φλόγες να «καταπίνουν» την ταβέρνα της γειτονιάς τους.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι έφθασαν τα ασθενοφόρα και «είδαμε απλά να παίρνουν με φορείς τους ανθρώπους σκεπασμένους».

Υπενθυμίζεται ότι καίριο ρόλο, ώστε να μην έχει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις η τραγωδία στην Καλαμάτα, διαδραμάτισε ένας τοίχος που χώριζε την κουζίνα -όπου σημειώθηκε η έκρηξη- με την αίθουσα όπου δειπνούσαν οι θαμώνες.

Οι εικόνες της επόμενης ημέρας, στην ταβέρνα των οδών Ηρώων και Σανταρόζα, αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας.

Κεράκια, έξω από την ταβέρνα, για τις τρεις αδικοχαμένες γυναίκες / Φωτογραφία: iefimerida

Κεράκια, έξω από την ταβέρνα, για τις τρεις αδικοχαμένες γυναίκες / Φωτογραφία: iefimerida

 

Οι τρεις αδικοχαμένες γυναίκες και οι δυο τραυματίες

Τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα έχασαν δυο εργαζόμενες στην ταβέρνα, 46 και 52 ετών, καθώς και η ιδιοκτήτρια, 53 ετών.

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας μεταφέρθηκε, με εγκαύματα και σε κατάσταση σοκ, και ο 53χρονος ιδιοκτήτης -σύζυγος της 53χρονης που έχασε τη ζωή της- και μια ακόμη εργαζόμενη στην ταβέρνα, 27 ετών.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr