Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 09:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Συγκλονίζει η μαρτυρία της 44χρονης μητέρας- Πνιγόμασταν και εκείνοι δεν έκαναν τίποτα






Συγκλονίζει η περιγραφή της 44χρονης που έχασε το πεντάχρονο κοριτσάκι της και τον σύζυγό της στο τραγικό ναυάγιο της Αίγινας.

«Θαλασσοπνιγόμασταν και τους φωνάζαμε βοήθεια. Ελάτε να μας πάρετε. Παρακαλούσαμε για να πετάξουν ένα σωσίβιο. Εκείνοι, όμως, δεν έκαναν τίποτα» λέει η τραγική μητέρα στην κατάθεσή της που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και δημοσιεύονται στην εφημερίδα Ελευθερος Τύπος της Κυριακής.

Η 44χρονη ανέφερε ότι αφού έπεσε στη θάλασσα έβλεπε το ταχύπλοο «Ντουέντε» σε κοντινή απόσταση αλλά μάταια ζητούσε βοήθεια για την ίδια και τα παιδιά της.

Οι μαρτυρίες των διασωθέντων προκαλούν σοκ αλλά και εύλογα ερωτηματικά για τη στάση του 77χρονου καπετάνιου του μοιραίου σκάφους.
Ο 20χρονος Αγγελος Χατζηδιάκος, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη κατέθεσε επί ώρες στις λιμενικές Αρχές, βρισκόταν μαζί με την παρέα του στο μοιραίο δρομολόγιο.

Μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε: «Αυτό που έκανε ο κυβερνήτης του ταχύπλοου ήταν εγκληματικό. Το σκάφος έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς τα πάνω μας. Εγώ καθόμουν στο κέντρο του καϊκιού μαζί με την παρέα μου. Το μόνο που πρόλαβα να ακούσω είναι μία γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη “έρχεται καταπάνω μας”, “έρχεται καταπάνω μας”. Ενστικτωδώς γύρισα το κεφάλι μου και πρόλαβα να κοιτάξω το σκάφος. Στην πλώρη βρισκόταν ένας εύσωμος ηλικιωμένος που μας κοιτούσε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά βρέθηκα στη θάλασσα. Το ταχύπλοο μας χτύπησε στη μέση και πέρασε από πάνω. Το καΐκι έγινε κομμάτια. Εβλεπες παντού συντρίμμια

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν τα πιο δύσκολα στη ζωή του: «Ο κόσμος φώναζε βοήθεια. Οταν βρέθηκα να κολυμπάω στη θάλασσα γύρω από συντρίμμια και ανθρώπους, μπόρεσα να διακρίνω το σκάφος που μας χτύπησε. Βρισκόταν ακίνητο σε απόσταση 15 μέτρων από εμάς. Στάθηκε εκεί μέχρι να φτάσουν τα καΐκια που μας έσωσαν. Εφτασαν μέσα σε τρία λεπτά. Και πάλι είδα έναν ηλικιωμένο άνδρα στην πλώρη να μας κοιτάει χωρίς να κάνει τίποτα. Ούτε μία κίνηση για να πετάξουν ένα σωσίβιο. Αν μας βοηθούσαν εκείνη τη στιγμή, μπορεί και να είχε σωθεί κάποιος από τα θύματα. Το 5χρονο παιδάκι καθόταν πιθανότατα στο πίσω μέρος και δεν το είδα. Δίπλα από εμένα στο κέντρο της βάρκας βρισκόταν η Ουκρανή, της οποίας αποκολλήθηκε το πόδι. Το δικό μας καΐκι την ώρα του δυστυχήματος πήγαινε με 2-3 μίλια. Ο καπετάνιος κόρναρε στο ταχύπλοο αλλά ο οδηγός του ταχύπλοου δεν έκανε ελιγμό».

 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος