Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 07:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία: «Ραγίζουν» καρδιές με την αυτοκτονία 15χρονης






Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν περίπου τέσσερις χθες το μεσημέρι όταν οι κραυγές και τα γοερά κλάματα «έσπασαν» την ησυχία που επικρατούσε σε ένα στενό δρομάκι του Παλαιού Φαλήρου.

Μια 15χρονη κοπέλα κείτονταν νεκρή στο υπαίθριο πάρκινγκ της πολυκατοικίας της, μετά την πτώση θανάτου που πραγματοποίησε από τον πέμπτο όροφο του διαμερίσματος που διέμενε μαζί με τους γονείς και τον αδερφό της.

Τα μέλη της οικογένειας της έχουν υποστεί σοκ, ενώ η αστυνομία προσπαθεί πλέον να λύσει το γρίφο του μυστηρίου που οδήγησε το ανήλικο κορίτσι στην αυτοκτονία.

Η αντίστροφη μέτρηση για την μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου ξεκίνησε όταν χτύπησε το τελευταίο κουδούνι στο σχολείο της. Η 15χρονη μάζεψε γρήγορα τα πράγματα της και αποχαιρέτησε τις συμμαθήτριες της. Πριν όμως περάσει την εξώπορτα του σχολείου της, εκμυστηρεύτηκε στις κολλητές της, τι σκόπευε να κάνει λίγη ώρα αργότερα. Οι φίλες της πανικόβλητες αμέσως προσπάθησαν να ενημερώσουν την μητέρα της. Την εντόπισαν στο χώρο της εργασίας της κι όταν της ανέφεραν την ενέργεια στην οποία θα προχωρήσει το παιδί της, τότε αυτή προσπάθησε να φτάσει όσο το δυνατόν συντομότερα στο σπίτι της.

Παρότι έκανε το παν για να αποτρέψει το μοιραίο, δεν τα κατάφερε. Φτάνοντας στο υπαίθριο πάρκινγκ που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της πολυκατοικίας που διαμένει μαζί με την οικογένεια της, αντίκρισε το φρικιαστικό θέαμα. Την κόρη της να κείτεται νεκρή.

Η 46χρονη μητέρα δεν άντεξε. Λύγισε και χρειάστηκε η βοήθεια των γειτόνων της για να μεταφερθεί στο διαμέρισμά της. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε και ο πατέρας του 15χρονου κοριτσιού μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό της. Κανένας τους δεν μπορούσε να πιστέψει το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλαξε η μοίρα. Αν και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κατάφεραν να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι αναζητούν να βρουν τα αίτια που οδήγησαν την 15χρονη στην αυτοκτονία. Έτσι εκτός από τους γονείς και τον αδερφό της τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν στις αστυνομικές αρχές και οι συμμαθητές της  προκειμένου να βρεθούν οι απαντήσεις που θα δώσουν τη λύση στην ασύλληπτη τραγωδία.


Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής  μιλούν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την 15χρονη, όσο και για την οικογένεια της. Η άτυχη κοπέλα έμενε στην περιοχή μαζί με τους γονείς της και τον αδερφό της τα τελευταία 12 χρόνια. Ο 52χρονος πατέρας της που είναι εργολάβος οικοδομών έχει  χτίσει και την πολυκατοικία στην οποία διαμένει η οικογένεια του, ενώ η 46χρονη μητέρα της εργάζεται στα κεντρικά γραφεία γνωστής επιχείρησης που δραστηριοποιείται  στο χώρο των παιδικών παιχνιδιών. Ο 22χρονος αδερφός της σπουδάζει και μάλιστα αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού του. Η 15χρονη ήταν ιδιαίτερη αγαπητή στη γειτονία της, καθώς όλοι κάνουν λόγω για ένα χαμογελαστό και ευγενικό κορίτσι.

Τα συγκλονιστικά μηνύματα των φίλων της 

Από την ώρα που έγινε γνωστή η τραγωδία, πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριες του 15χρονου κοριτσιού έσπευσαν στην πολυκατοικία που διέμενε, εκφράζοντας την οδύνη τους, ενώ κάποια από τα παιδιά άφησαν λουλούδια στο σημείο. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι φίλοι της όπου μέσω του facebook την αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα. «Καλό ταξίδι κοριτσάκι μου», «Δε θα σε ξεχάσω ποτέ», «Μα γιατί τόσο… άδικα. Καλό παράδεισο κοριτσάρα μου», είναι μερικά από τελευταία αντίο στην μελαχρινή κοπέλα.

Κάποια από αυτά, όπως της κολλητής της φίλης, «ραγίζουν» ακόμα και τις πιο σκληρές καρδιές.

«Γλυκιά μου, έχω συγκλονιστεί από την απόφαση που πήρες. Σου το είπα κι από κοντά ότι είσαι εξαιρετικό κορίτσι. Χάζευα τις φωτογραφίες μας από το καλοκαίρι κι ένιωσα όπως ακριβώς ένιωθα όταν σε είχαμε κοντά μας! Σε ευχαριστώ για το χρόνο που μοιράστηκες μαζί μας! Ελπίζω να ησύχασες από ότι σε βασάνιζε! Σου στέλνω το πιο γλυκό μου φιλί για αποχαιρετισμό αλλά χωρίς να θέλω να σε κρίνω. Πολυ νωρίς μου φαίνεται ρε γαμώτο!».