Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 23:00
Κόσμος

Τραγικό ναυάγιο στην Τουρκία: Πνίγηκαν έξι παιδάκια!






Έξι νεκρά παιδιά είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου μιας βάρκας μεταναστών στις ακτές της Τουρκίας, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Αναντολού, το ναυάγιο συνέβη στα ανοιχτά του Τσεσμέ και διασώθηκαν ακόμα πέντε άνθρωποι, ενώ αναζητούνται δύο.

Όλα τα πτώματα των παιδιών έχουν περισυλλεγεί από το νερό και μεταξύ τους βρίσκεται ένα βρέφος, όμως ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την ηλικία τους. Όλοι οι επιβαίνοντες στην λέμβο ήταν Αφγανοί και επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τη Χίο, ξεκινώντας από το Τσεσμέ, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα την τραγική ιστορία του μικρού Αϊλάν που έγινε σύμβολο του προσφυγικού δράματος, όταν το πτώμα του ξεβράστηκε από την θάλασσα στην Αλικαρνασσό, θυμίζει η ιστορία της πεντάχρονης Σαγίντα Αλί. Το πτώμα της μικρής ξεβράστηκε σε ακτή του Τσεσμέ μόλις χθες και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η τύχη των γονιών της και πώς, από ποιο ναυάγιο, το μικρό παιδί κατέληξε να χάσει τη ζωή του στα νερά του Αιγαίου…

Το πτώμα της πεντάχρονης Σαγίντα Αλί ξεβράστηκε χθες στην παραλία του Τσεσμέ

ptoma