Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:19
Τοπικά

Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στους δήμους της Μαγνησίας






Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8 έως τις 11 αύριο το πρωί, για όλους τους εργαζόμενους των δήμων στο νομό Μαγνησίας, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στην παράσταση διαμ αρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους Εύη Καρυδάκη και Θεόδωρο Τσαλούχα που δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Οι δύο εργαζόμενοι οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τη συνδικαλιστική τους δράση κατά την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις της τότε κυβέρνησης.

Με ανακοίνωσή του «το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Αντίθετα, με το διαρκή αγώνα τους θα συνεχίσουν μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση, με αποτέλεσμα την φτώχεια και εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας».

Για τη δίωξη των δύο δημοτικών υπαλλήλων πρόκειται μάλιστα να παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γενικού γραμματέα της ΠΟΕ – ΟΤΑ Βασίλη Πετρόπουλο. Η συνέντευξη θα δοθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Βόλου.

Η ΑΔΕΔΥ

Τη συμπαράστασή του στους δύο εργαζόμενους που δικάζονται εκφράζει με ανακοίνωσή του το νομαρχιακό τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ. «Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται. Αντίθετα με το διαρκή αγώνα τους θα συνεχίσουν μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Εξάλλου ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους εξέδωσε και η Ενωση Τύπου Χάρτου Μαγνησίας. «Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό, την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων μας, που στόχο έχουν την εμπέδωση κλίματος γαλέρας στους χώρους δουλειάς, για να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Στηρίζουμε επίσης τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «Μαρινόπουλος», οι οποίοι δέχονται στο πετσί τους τις συνέπειες της σημερινής κρίσης. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.