Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:11
Θεσσαλία

Τρίκαλα: Η πιο απίθανη ιστορία των εξετάσεων – Εγραψε και πέρασε η μάνα με τα δίδυμα παιδιά της!






Η ζωή είναι μια πρόκληση σε κάθε στιγμή της, φαίνεται να σκέφθηκε η Τρικαλινή Δέσποινα Παναγιώτου, η οποία δοκίμασε όχι μόνο τις αντοχές της αλλά και τις γνώσεις της, διαγωνιζόμενη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, 33 χρόνια μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο.

Το αποτέλεσμα την δικαίωσε, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις αρχικές της προσδοκίες, αφού με 15.000 μόρια που συγκέντρωσε μπορεί να εισαχθεί σε Πανεπιστημιακές Σχολές που θα επιθυμούσαν ή και θα ζήλευαν οι κατά τρεις -και πλέον- δεκαετίες συνυποψήφιοί της. «Κυνήγησα το όνειρο της ζωής μου, αποφασίζοντας να διαγωνισθώ στις Πανελλαδικές και να πετύχω», δηλώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας με έμφαση στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ πως «ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι στη γνώση και μια μοναδική εμπειρία να κάθεσαι ξανά στα θρανία για μία τέτοια δοκιμασία, μετά από τόσο χρόνια».

Η χαρά, όμως, για την Δέσποινα, είναι διπλή, αφού, εκτός από την επιτυχία της ίδιας, είδε τα δύο δίδυμα παιδιά της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, να συγκεντρώνουν κι αυτά -στις φετινές Πανελλαδικές- υψηλές βαθμολογίες και να δικαιώνονται και τα δικά τους όνειρα με την σχεδόν βέβαιη εισαγωγή τους στις Σχολές Μουσικολογίας, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Η 50χρονη μητέρα, όμως, είχε έναν ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αυτόν της επαγγελματικής της ενασχόλησης, αφού επί 13 χρόνια, διατηρεί ένα παραδοσιακό παντοπωλείο σε κεντρικό σημείο της πόλης.

«Παρά τις υποχρεώσεις μου στο κατάστημα, εκμεταλλεύτηκα όλο τον υπόλοιπο χρόνο μου στο διάβασμα, επί 8 μήνες και για σχεδόν 8 ώρες καθημερινά», λέει συμπληρώνοντας πως «ήταν επίπονο, αλλά άξιζε τον κόπο, έχοντας και τη στήριξη των παιδιών μου».

Ακολουθώντας την θεωρητική κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών, στρέφεται πλέον -αναμένοντας και την ανακοίνωση των βάσεων- στην επιλογή Σχολών, μέσα από το Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσει, στις Σχολές της Παντείου, Γερμανικής Φιλολογίας, Κοινωνικών Επιστημών και άλλες.

Κι επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο, αξίζει να αναφερθεί ότι Δέσποινα διαγωνίσθηκε στο εξεταστικό κέντρο της σχολικής μονάδας που πέρασε τα μαθητικά της χρόνια, το 2ο Λύκειο Τρικάλων.

 

πηγή: newsit.gr