Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:03
Κόσμος

Τρία ακόμη παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Rigopiano






Η ελπίδα παραμένει ζωντανή στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Rigopiano στη Φαρίντολα της Πεσκάρα, όπου θάφτηκαν δεκάδες άνθρωποι από τη χιονοστιβάδα που έπληξε το κτίριο, με τους διασώστες να δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να απεγκλωβίσουν κι άλλους επιζήσαντες.
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, τρία ακόμη παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά από τα σωστικά συνεργεία, μετά από 50 ολόκληρες ώρες που παρέμεναν θαμμένα στα συντρίμμια, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων έως τώρα σε 10.
Νωρίτερα, ένας ακόμη άνδρας κατάφερε να βγει σώος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να βρίσκονται σε επικοινωνία και με άλλους επιζήσαντες, τους οποίους προσπαθούν να πλησιάσουν, ώστε να τους απεγκλωβίσουν όσο το δυνατόν συντομότερο.


Ήδη, από το μεσημέρι είχαν διασωθεί έξι ακόμη άτομα, που κατάφεραν να επιβιώσουν γιατί βρήκαν καταφύγιο σε μια σοφίτα στην κουζίνα του ξενοδοχείου, όπου άναψαν φωτιά για να μην παγώσουν από το κρύο.
Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκλονιστικές, καθώς οι διασώστες έβγαζαν τους ανθρώπους μέσα από μια τρύπα και τους ανέσυραν στην επιφάνεια. Πρώτος βγήκε ο μικρός Τζανφιλίπο, τον οποίο έβγαλαν οι διασώστες κρατώντας τον αγκαλιά, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους παρακολουθούσαν και χειροκροτήματα.

Ο Τζανφιλίπο είναι ο γιος του μάγειρα Τζιαμπιέρο Παρέτε, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ενημέρωσε τις αρχές για τα όσα συνέβησαν, καθώς ο ίδιος πρόλαβε και βγήκε από το ξενοδοχείο πριν το καταπλακώσει η χιονοστιβάδα.

Ακολούθησε ο απεγκλωβισμός της μητέρας του Τζανφιλίπο, Αντριάνα, η οποία φώναξε απεγνωσμένα στους διασώστες να βρουν την κόρη της, που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο από εκείνη. «Ψάξτε για την κόρη μου», αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της γυναίκας.
Όλοι οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Πεσκάτα και της Άκουιλα, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: Έθνος