Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 03:15
Άλλες Ειδήσεις

Το ISIS απειλεί ξανά την Ευρώπη – Σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον φιλάθλων στο Euro 2016






Ο τρόμος του ISIS πλανάται για ακόμη μια φορά πάνω από την Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να επιτεθεί εναντίον βρετανών οπαδών, κατά τη διάρκεια του Euro 2016.

Όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, οι παραπάνω πληροφορίες προέκυψαν από την εξέταση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του εγκέφαλου πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η επίθεση θα πραγματοποιούνταν με βόμβες αυτοκτονίες, όπλα ακόμα και με drone που θα μετέφεραν χημικά όπλα.

Ανάμεσα στα στοιχεία που συνέλεξαν οι αρχές περιλαμβάνονται φωτογραφίες, ενώ υπάρχει ειδική επισήμανση για το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας όπου οι Βρετανοί φίλαθλοι θα συγκεντρωθούν πριν τον αγώνα της εθνικής τους ομάδας με την Ρωσία.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς φοβούνται ένα παρόμοιο χτύπημα με αυτό του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβρη, στο οποίο συγχρονισμένες ομάδες φανατικών ισλαμιστών σκότωναν κόσμο στους δρόμους της πόλης.

«Ο Αμπντεσλάμ είναι φυλακισμένος αλλά υπάρχουν άλλοι ασύλληπτοι που είναι εξίσου φανατικοί και θα μπορούσαν να χτυπήσουν. Οι φίλαθλοι της Αγγλίας και της Ρωσίας είναι προφανείς στόχοι γιατί και οι δυο χώρες βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ», αναφέρει Βέλγος αξιωματούχος στην εφημερίδα Sun.

«Η απειλή έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη να υπολογιστεί καθώς είναι τώρα πιθανή οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος, οπουδήποτε», λέει μιλώντας στους Times ανώτατο στέλεχος της βρετανική Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπερβολικά χαρούμενοι να στοχεύσουν πολίτες με τη μέγιστη επίπτωση της τρομοκρατίας» προσθέτει, τονίζοντας ότι τα σημεία που συγκεντρώνονται μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων, όπως μουσικά event και στάδια είναι εκείνα που τους ανησυχούν περισσότερο.

Ο αξιωματικός υποστήριξε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες που να υποδηλώνουν μια επικείμενη επίθεση σε ένα αθλητικό ή μουσικό γεγονός. Όπως τόνισε και τα εμπορικά κέντρα και τα αεροδρόμια θα πρέπει να ελέγχοντα λόγω των επιθέσεων στο Παρίσι, παρόλα αυτά σημεία που συγκεντρώνουν μικρότερο αριθμό κόσμου θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο.

 

Πηγή: iefimerida.gr