Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:59
Παρασκήνια

Το φιάσκο του “koriopolis” και η δικαίωση των Βολιωτών






Εχοντας παρακολουθήσει όλες τις συνεδριάσεις της δίκης του περιβόητου «koriopolis» αναρωτιέμαι καθημερινά: Πως είναι δυνατόν με αυτό το κατηγορητήριο, με αυτή τη δικογραφία και τις έως τώρα καταθέσεις των μαρτύρων, κάποιοι άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και ο Αχιλλέας Μπέος) να οδηγήθηκαν στην φυλακή.

Δεν είμαι ούτε Ανακριτής, ούτε Εισαγγελέας, ούτε Δικαστής για να μπορώ να κρίνω, αλλά με όλα όσα διαδραματίζονται στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτή η δίκη δεν θα έπρεπε ούτε καν να ξεκινήσει. Είμαι σίγουρος, μάλιστα, ότι όλοι όσοι παρακολουθούν τη δίκη, την ίδια άποψη έχουν σχηματίσει.

Αλλά ας όψονται, όλοι αυτοί  (όποιοι κι αν είναι αυτοί) που κατασκεύασαν αυτό το «σκάνδαλο» για να εξυπηρετήσουν προσωπικούς τους στόχους και συμφέροντα.

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο φανερό – ακόμα και στον πλέον αδαή –  το παιχνίδι που παίχτηκε το 2011 στις πλάτες κάποιων ανθρώπων με πρώτο καλύτερο τον Αχιλλέα Μπέο. Τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται και αποκαλύπτεται ποιοι κρύβονται πίσω από τη σκευωρία που στήθηκε το 2011.

Εξι χρόνια μετά, είναι πασιφανές ακόμα και στον πιο δύσπιστο ότι η όλη η υπόθεση στήθηκε από κάποιους ανθρώπους (με τη ενεργή συμμετοχή πολιτικών και όχι μόνο παραγόντων), για λόγους που λίγο πολύ όλοι αντιλαμβάνονται.

Κάθε μέρα που περνάει, με την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, αποδεικνύεται πως ένα ολόκληρο σύστημα με δολοπλοκίες και ψέματα βάλθηκε να καταστρέψει τον Αχιλλέα Μπέο. Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, αποδεικνύοντας πως λειτουργούσε αυτό το σύστημα και το κυριότερο ποιοι βρίσκονταν πίσω από αυτό.

Και για όσους δεν έχουν ενημερωθεί για όλα όσα συμβαίνουν τους τέσσερις τελευταίους μήνες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρκεί να διαβάσουν τη σημερινή δήλωση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος απαντώντας στην κατάθεση του Νικόλα Πατέρα, αποκαλύπτει ουσιαστικά πως στήθηκε το παιχνίδι εις βάρους του Αχιλλέα Μπέου. Ποιος ήταν ο ρόλος ο δικός του, ποιος ο ρόλος του Πατέρα και πως κατόρθωσαν να φορτώσουν στην Αχιλλέα Μπέο όλα τα δεινά του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ας είναι. Εστω και με καθυστέρηση έξι χρόνων, η αλήθεια αποκαλύπτεται καθημερινά, όπως είναι βέβαιο ότι μέχρι το τέλος της δίκης θα αποκαλυφθούν πολλές ακόμα αλήθειες.

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι  το σίγουρο. Ότι ο κόσμος του Βόλου κάθε μέρα που περνάει μπορεί να αισθάνεται ολοένα και πιο περήφανος, διότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το περίφημο «koriopolis» μέχρι και σήμερα, ουδέποτε αμφισβήτησε την αθωότητα του Αχιλλέα Μπέου. Πήγε κόντρα σε ένα ολόκληρο σύστημα που βρισκόταν απέναντι από τον Αχιλλέα Μπέο και όπως αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα, οι πολίτες του Βόλου δικαιώνονται πανηγυρικά.