Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 10:56
Τοπικά

Το σχέδιο άλωσης του Δήμου Βόλου – Στο βρόντο η χειμερινή… επίθεση κατά Αχιλλέα Μπέου






Η «εκδρομή» των χαρωπών ΠΑΣΟΚων στο Στεφανοβίκειο – Τι έφαγαν, τι συζήτησαν και τι σχεδίασαν – Το «μενού» περιελάμβανε και άλωση του Δήμου Βόλου μέσω του νέου μεγάλου Κέντρου! – Οι συμπτώσεις (;) της επίθεσης για Ολυμπιακό και Γηροκομείο – Ο Παύλος, ο Λουκάς και ο… Νώε!

Κορυφώθηκε η χειμερινή επίθεση κατά του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, με διασταυρούμενα πυρά, αλλά ατυχώς για τους «στρατηγούς» της από κει πλευράς, με αποτελέσματα ανάλογα με αυτά των πρωταγωνιστών σε αμερικάνισες κινηματογραφικές παρωδίες.

Η ταυτόχρονη εκδήλωση του θέματος του Ολυμπιακού Βόλου, με την υπόθεση του Γηροκομείου Βόλου και την παραίτηση του προέδρού του, Παύλου Πάνου, επειδή ο Εισαγγελέας ερευνά καταγγελίες σε βάρος του, δίνει την ισχυρή και βάσιμη αίσθηση ότι όλα αυτά κατευθύνονται και ενορχηστρώνονται, με τρόπο πρόδηλα ερασιτεχνικό και, κυρίως, ανεύθυνο, από ένα συγκεκριμένο κέντρο, που μπορεί να έχει παρέμβαση σε παρακμιακά ΜΜΕ που εκφράζουν την πολιτικο-δημοσιογραφική διαπλοκή στο τοπικό επίπεδο.

Να ήταν εκδρομή;

Ήταν πριν μια εβδομάδα, περίπου, στο Στεφανοβίκειο, όταν μια εκλεκτή παρέα, αποτελούμενη από ό,τι πιο εκλεκτό (!) έχει απομείνει στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ, έμπαινε στο ουζερί του Γαρύφαλλου, «Κάρλα». Οι τακτικοί θαμώνες θα είχαν την τιμή, εκείνη την ημέρα, να απολαύσουν τσίπουρο και μεζέ παρέα με μέλη της ελίτ του τόπου, όπως ο κ. Πάνος Σκοτινιώτης, και η κ. Νατάσσα Οικονόμου, με τους «σκληρούς» του κόμματος, Γιώργο Φώτη και Παντελή Πελεκάνο και την ιέρεια της τοπικής δημοσιογραφίας, κ. Κατερίνα Τασσοπούλου!

Η κουβέντα που έγινε, όπως υποστηρίζουν (και μου μετέφεραν) αυτήκοοι μάρτυρες, δεν ήταν μια ευχάριστη κουβέντα μεταξύ φίλων, που διάλεξαν μια χειμωνιάτικη μέρα, για μια κοντινή εκδρομή – ανάσα. Αντίθετα, λένε, ότι περιείχε πολλά θέματα, από την αναδιάταξη ισορροπιών, καταστάσεων και προσώπων στο τοπικό ΠΑΣΟΚ (αλήθεια είχε λόξυγκα ο Γιάννης ο Αναστασίου;) μέχρι, και κυρίως δηλαδή, το θέμα του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, που στοιχειώνει – ώ της συμπτώσεως – τα όνειρα και των πέντε προαναφερθέντων και την άλωση του Δήμου Βόλου!

Περί ορέξεως…

Η όρεξη άνοιξε ευθύς με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και το φούντωμα της σεναριολογίας για την επέκταση της ΝΔ στο χώρο του Κέντρου, με την προσχώρηση δυνατών ονομάτων του χώρου, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, και άλλα…

Μεταξύ των άλλων ευκαιριών που, προδήλως, η όχι και τόσο σταθερή και συνεπής, πολιτικά και κομματικά, σκέψη του Πάνου Σκοτινιώτη διείδε από μια τέτοια προοπτική είναι και αυτή της άλωσης του Δήμου Βόλου, μέσω των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που ενδεχομένως θα δυσαρεστούνταν από τις επιλογές του Αχ. Μπέου, ιδιαίτερα στο θέμα της κατανομής των θέσεων ευθύνης (αντιδημαρχίες, προεδρίες οργανισμών, κλπ)

Στη λογική, λοιπόν, της προσέγγισης και της συνεργασίας των δύο πρώην αντίπαλων χώρων, και αφού είχε προηγηθεί ένα σφυροκόπημα και μια δυνατή αποδόμηση της εικόνας και αποδυνάμωση της κοινωνικής αποδοχής του Αχιλλέα Μπέου, ξεκίνησε η επιχείρηση αυτή, την οποία και ανέλαβαν να υλοποιήσουν η «Θεσσαλία», σε πιο πολιτικό επίπεδο, λόγω και της elegant «αισθητικής» Σκοτινιώτη, και τα Μέσα του Καρεκλίδη (Μαγνησία κα), με τον πιο πρωτόγονο και λαϊκίστικο τρόπο παρουσίασης. Πέραν της ειδησεογραφίας, η αρθογραφία των τελευταίων ημερών και κυρίως ο σχολιασμός, στα δύο έντυπα, αλλά και η συνομιλία – παρωδία Καρεκλίδη – Λουκά στα ερτζιανά για το ότι ο προσωρινός αντικαταστάτης του Αχ. Μπέου έπρεπε να είναι από τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει ακριβώς και την αξιοπιστία των εκτιμήσεων αυτών. Αν και σχεδιασμοί τέτοιου είδους είναι τουλάχιστον αστείοι, όταν μάλιστα καλούνται να τους υλοποιήσουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, εν τούτοις προκαλούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό στην κοινωνία και έχουν αρνητικές παρενέργειες σε μια ούτως ή άλλως εξαιρετικά δεινή κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες.

Εν αρχή ο Ολυμπιακός…

Λίγες μέρες μετά, δια μέσω του ραδιοτηλεοπτικού παραγωγού, Χρ. Λουκά, ήρθε το πρώτο «βλήμα» αέρος – αέρος… είχε προηγηθεί η ανίχνευση του εδάφους, με υβριστικές και απειλητικές, παραληρηματικού χαρακτήρα, ανακοινώσεις συνδέσμων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, που είναι σύλλογοι – σφραγίδες, κατ΄ άλλους φαντάσματα. Ο Αχ. Μπέος κλήθηκε στην εκπομπή του κ. Λουκά για να βοηθήσει στην ενημέρωση του κόσμου του Ολυμπιακού για το μέλλον της ομάδας και αντ’ αυτού δέχθηκε μια πρωτοφανή επίθεση για το επίπεδο των φιλικών και κοινωνικών του σχέσεων με τους λεγόμενους οργανωμένους και μια αυστηρή κριτική για την ποιότητα των ανθρωπίνων σχέσεων που όφειλε να έχει και κατά Λουκά (όχι της Ελένης) δεν…έχει!!!

Ακλούθησαν τα γνωστά γεγονότα, με συνέχιση της προσπάθειας στοχοποίησης του κ. Μπέου, έως ότου ήρθε η δήλωση – παραδοχή αδυναμίας όλων – και κυρίως αυτών που πρωτοστάτησαν στην παραίτηση της διοίκησης – να «τρέξουν» τον Ολυμπιακό Βόλου, μέχρι το τέλος της περιόδου, για να συνειδητοποιήσουν όλοι ποιοι και πως χρησιμοποιήθηκαν για την καταστροφική αυτή ενέργεια.

Από κοντά και ο …Παύλος!

Ετσι ακολούθησε, λίγο μετά, και ο φέρων το όνομα του μεγάλου Απόστολου, Παύλος, που η χριστιανική παράδοση (μην παρεξηγηθούμε) τον φέρει στενό συνεργάτη του Λουκά… αυτός ο Παύλος, λοιπόν, ο Πάνος, γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, ήταν πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου. Μέχρι το προηγούμενο Σάββατο, όταν αίφνης στη διάρκεια του ετήσιου απολογισμού κατήγγειλε τους τοπικούς φορείς, συνολικά, και ονομαστικά τον Αχ. Μπέο ότι δεν τον στήριξαν και παραιτήθηκε.

Αυτά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, όταν και αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι τον βοήθησαν όλοι (!!!), πλην….Μπέου! Και ήρθε η συνέντευξη του ιδίου, την Τρίτη, όπου μάθαμε ότι με βάση στοιχεία που έδωσαν πρώην υπάλληλοι του Ιδρύματος στον Μπέο, και ο ίδιος, ως όφειλε, τα διαβίβασε φυσικά στον Εισαγγελέα, ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Μάλιστα στο πλαίσιο της εξέτασης αυτής ο κ Πάνος έπρεπε, την ίδια μέρα της συνέντευξης, να παρουσιαστεί και να παράσχει εξηγήσεις. Η ατάκα του «αν δεν αποσυρθούν οι κατηγορίες δεν επιστρέφω» ασφαλώς τα λέει όλα, για τα κίνητρά του.

Φυσικά η «ευθύνη» Μπέου διανθίστηκε με ιστορίες τύπου Ρέμου (προ 16 μηνών και βάλε), όπου η αβλεψία και η αβελτηρία του διοργανωτή, που ήταν το Γηροκομείο να συγκεντρώσει τα απαραίτητα παραστατικά της συναυλίας, επιχειρήθηκε να αποδοθεί στο Δήμαρχο Βόλου, που απλώς μεσολάβησε στην έλευση Ρέμου, λόγω φιλικών σχέσεων.

Υποστηρίχθηκε μάλιστα και το εξωφρενικό, ότι εξ αιτίας αυτού του γεγονότος πιθανόν η Εφορία να ζητήσει από το Γηροκομείο, που χρωστά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ποσό 8.000 ευώ, που θα είναι η καταστροφή του!!!

Ο Νώε και η…χώνεψη!

Όλα αυτά, λοιπόν, με τη χρονική αλληλουχία που παρατέθηκαν, και τις όποιες συμπτώσεις ή μη διαβλέπει, κανείς, αναδείχθηκαν από τα λίκνα της τοπικής δημοσιογραφίας, τη «Θεσσαλία» και τον Όμιλο Καρεκλίδη! Με αποσιώπηση, κατά συνήθη πρακτική, των απαντήσεων της άλλης πλευράς και με παραπλανητικούς, φαιδρούς πάντως, τίτλους, του τύπου «καταστροφέας του Γηροκομείου ο Μπέος», «καταστροφέας του Βόλου ο Μπέος», μόνο γι αυτή του Νώε δεν ενοχοποιήθηκε, προς το παρόν τουλάχιστον, και άλλα τέτοια.

Μόνο άλυτο ζητούμενο παραμένει ποιος άλλους μεζέδες απήλαυσε η χαρωπή παρέα του Στεφανοβικείου και αν τους έχει, ακόμη και σήμερα, χωνέψει… και κυρίως ποιος πλήρωσε το λογαριασμό….

από το ΝΕΟ ΤΥΠΟ