Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 19:36
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σκοπιανό ανακατεύει την τράπουλα -Μύλος με ΑΝΕΛ, δίχτυα σε ανεξάρτητους






Τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις, με το Σκοπιανό να …ταράζει τα νερά – εντός αλλά και εκτός -, καταστρώνουν από σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με και τα όσα έγιναν στο Νταβός στη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει σήμερα κάποιες πρώτες συσκέψεις με υπουργούς, αλλά και στενούς  συνεργάτες του, προκειμένου να προχωρήσουν σε μια πρώτη αποτίμηση του πώς ακριβώς διαμορφώνεται η κατάσταση και συνάμα να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.
Η πεποίθηση που υπάρχει εντός του κυβερνητικού σχήματος είναι ότι η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ ήταν βοηθητική. Πλην όμως, κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν με νόημα στο iefimerida «έχουμε μπροστά πολλά κεφάλαια. Και εσωτερικά και εξωτερικά».!

Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών
Βούληση του Αλέξη Τσίπρα είναι η επίτευξη συμφωνίας και η ευρεία στήριξή της στη Βουλή. Και τις επόμενες ώρες αναμένονται οι αποφάσεις που θα πάρει, ως προς το πότε -αλλά και με ποιο τρόπο- θα ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων όπως και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Μύλος με τους ΑΝΕΛ
Αρκούντως υπολογίσιμη είναι στο μεταξύ και η πίεση που ασκούν οι ΑΝΕΛ. Και μπορεί ο Πάνος Καμμένος να μην αποτελεί κίνδυνο σε βαθμό που να προκαλέσει ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, ωστόσο, οι εμπρηστικές δηλώσεις κάποιων βουλευτών του προκαλούν μεγάλο «πονοκέφαλο»και πολιτική φθορά.
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος έχει συγκαλέσει τα Όργανα (Κοινοβουλευτική Ομάδα και Εκτελεστικό Συμβούλιο) σε συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα.
Η «γραμμή» Μαξίμου πάντως μένει ως έχει και δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη που επιμένουν ότι η λύση στο ονοματολογικό «πρέπει να προχωρήσει».

Δίαυλοι «επικοινωνίας» με ανεξάρτητους
Με δεδομένο ,τέλος, τη στάση της Νέας Δημοκρατίας την οποία η κυβέρνηση αποδίδει σε «πολιτικάντικους σχεδιασμούς» χρεώνοντάς της απομονωτισμό αλλά και την άρνηση των ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση αποσκοπεί να ανοίξει νέους διαύλους επικοινωνίας με τα μικρότερα κόμματα, ενώ ρίχνει «δίχτυα» και σε ανεξάρτητους βουλευτές.
Καθόλου τυχαία, η πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος κάνοντας μια προβολή στο εγγύς μέλλον εκτίμησε ότι μέσα από το ζήτημα της επίλυσης της ονομασίας θα αναδιαμορφωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και οριζοντίως το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Πηγή:  iefimerida.gr