Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:45
Άλλες Ειδήσεις

Το πολύ σεξ… κάνει καλό στην υγεία!






Οι λόγοι που αγαπάμε να κάνουμε σεξ είναι πολλοί αν σκεφτούμε ότι ζούμε την απόλυτη κορύφωση τόσο με τον σύντροφο μας όσο και με την ψυχική μας υγεία, καθώς οι ουσίες που εκκρίνονται μας χαρίζουν ευεξία, ευτυχία, χαρά. Αλλά … μήπως ο σκοπός που πρέπει να εντάξουμε το σεξ στην ζωή μας, κρύβει κι άλλους λόγους που δεν τους φανταζόμαστε καν;

Τώρα, η επιστήμη μας προσφέρει 7 λόγους παραπάνω για τους οποίους το σεξ είναι απαραίτητο:

 

1. Μειώνει τους χρόνιους πόνους:

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών βρήκαν πως οι γυναίκες άντεχαν τον πόνο από διάφορες πηγές περισσότερο όταν ήταν σεξουαλικά ερεθισμένες. Όπως είπε μάλιστα ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Barry Komisaruk η ανοχή στον πόνο αυξήθηκε έως και κατά 50% όταν οι γυναίκες βρίσκονταν σε οργασμό.

2. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού:

Έλληνες ερευνητές βρήκαν πως οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ μπορούν να μειώσουν δραματικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις ηλικίες 50 με 60.

3. Άσκηση για την καρδιά:

Κατά τη διάρκεια του οργασμού η καρδιά χτυπά με 110 παλμούς το λεπτό. Αυτό είναι αντίστοιχο τους χτύπους της καρδιάς όταν κάνουμε ασκήσεις γυμναστικής.

4. Προστατεύει τον προστάτη:

Αυστραλοί ερευνητές βρήκαν πως οι Καθολικοί ιερείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Αιτία; Η αποχή από το σεξ. Άλλη έρευνα, με επικεφαλής τονIrwin Goldstein από το νοσοκομείο Alvarado στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, έδειξε πως τέσσερις εκσπερματώσεις την εβδομάδα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά ένα τρίτο.

5. Μειώνει το στρες:

Έρευνα έδειξε πως γυναίκες και άντρες που είχαν σεξ δυο ημέρες πριν από ένα πολύ σημαντικό γεγονός που τους προκαλούσε άγχος, αντιμετώπισαν το στρες πολύ καλύτερα από αυτούς που δεν είχαν κάνει σεξ.

6. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα:

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes στην Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών βρήκαν πως αυτοί που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια ή δυο φορές την εβδομάδα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια φλεγμονή ή μόλυνση.

7. Διώχνει την ξηρότητα του κόλπου:

Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Και ερευνητές από το New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών βρήκαν πως το σεξ είναι η λύση.

 

Πηγή: kontranews.gr