Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:25
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου – Φόβοι ότι το Μαξίμου σήκωσε τον πήχη ψηλά στο Σκοπιανό






Προβληματισμός- αν και από μεμονωμένες φωνές- υπήρξε κατά πληροφορίες του iefimerida στη χθεσινή τρίωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, με τους χειρισμούς για τα εθνικά να έχουν την… τιμητική τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον προβληματισμό τους εξέφρασαν προς τον πρωθυπουργό κορυφαία κομματικά στελέχη σε ό,τι αφορά στο επίδικο της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Με αποτέλεσμα να διατυπώνεται μέσα στη συνεδρίαση το βασικό ερώτημα,  κατά πόσο η  Συνταγματική αναθεώρηση στην οποία επιμένει η Αθήνα, μπορεί να δημιουργήσει τελικώς εμπόδια για μη επίτευξη συμφωνίας.

Με λίγα λόγια, στις κομματικές τάξεις ελλοχεύει ο φόβος μήπως η Αθήνα σήκωσε τον πήχη ψηλά για τη Συνταγματική αναθεώρηση και περάσει από κάτω. Αν και οι ίδιες πηγές λένε, οτι παρά τις σκέψεις που έγιναν, εντέλει συμφώνησαν όλοι ότι είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος και αυτό έγινε δεκτό.

Δυσφορία για τα περί «ομηρίας» Καμμένου

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ιδιαίτερη μνεία για τα περί «ομηρίας» δεν έγινε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, αυτό που συζητήθηκε ήταν που το πάει ο κυβερνητικός εταίρος με τη γενικότερη στάση που προκρίνει όλο αυτό το διάστημα. Ενώ είναι σαφές, ότι όποια δυσαρέσκεια και αν εκφράζεται για τις τοποθετήσεις του, λογίζεται πια ως…αναγκαίο κακό, αφού οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να πορευτούν μαζί μέχρι τέλους.

Τέλος, σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν περνούν απαρατήρητες ούτε οι δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου, τις οποίες οι κυβερνητικοί μεταφράζουν ως «προσωπικό του παιχνίδι» αποφεύγοντας περαιτέρω σχόλια.

Πηγή:  iefimerida.gr