Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 03:39
Αθλητικά

Το ντέρμπι των «πλουσίων» – Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League






Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι (ΕΡΤ, OTE Sport 2, 21:45) και Βόλφσμπουργκ-Ρεάλ (OTE Sport 1), συνθέτουν το σημερινό παζλ του Champions League, στην ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων της φάσης των «8».

Η χθεσινή βραδιά άνηκε στους γηπεδούχους. Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα αντίστοιχα, στα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης.

Σήμερα, τα φώτα πέφτουν στο Παρίσι. Ο «πλούσιος» κόσμος κοντράρεται στο «Παρκ ντε Πρενς» με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι. Οι Γάλλοι, μετά το εμπόδιο της Τσέλσι, θέλουν να αφήσουν εκτός θεσμού έναν ακόμη αγγλικό σύλλογο και παρουσιάζονται ως το οριακό φαβορί για την πρόκριση. Παστόρε και Βεράτι δεν βρίσκονται στη διάθεση του Λοράν Μπλαν ενώ από την πλευρά του ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν υπολογίζει στους Στέρλινγκ και Κομπανί ενώ αμίφοβολος είναι ο Χαρτ με τον Καμπαγέρο, έτοιμο για να πάρει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια.

Πιθανές Συνθέσεις
Παρί Σεν Ζερμέν:Τραπ – Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξγουελ – Ματουιντί, Ραμπιό, Μότα, Ντι Μαρία – Ιμπραϊμοβιτς, Καβάνι
Μάντσεστερ Σίτι:Χαρτ – Σανιά, Μανγκαλά, Οταμέντι, Κλισί – Φερναντίνιο, Τουρέ, Φερνάντο – Ντε Μπρούινε, Σίλβα, Αγουέρο.

 

Βόλφσμπουργκ-Ρεάλ Μαδρίτης

Στη Γερμανία διεξάγεται το άλλο παιχνίδι της βραδιάς. Η Βόλφσμπουργκ υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία προέρχεται από την σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό Clasico.

Η ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ γνωρίζει πως είναι το αουτσάιντερ ωστόσο όπως δήλωσε ο Γερμανός προπονητής, το ταξίδι της ομάδας του δεν είναι βέβαιο πως θα τελειώσει στα προημιτελικά, θέλοντας να δείξει την πίστη που υπάρχει στους Γερμανούς για πρόκριση.

Από την πλευρά της η Ρεάλ Μαδρίτης, με ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, θα αντιμετωπίσει την αναμέτρηση ως «τελικό». Αυτό δήλωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η νίκη επί της Μπαρτσελόνα έχει ήδη ξεχαστεί από αυτόν και τους παίκτες του.

Μπέντνερ, Γιουνγκ και Καλιτζούρι είναι εκτός μάχης για την Βόλφσμπουργκ ενώ ο Νάλντο είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Από την πλευρά της η Ρεάλ έχει να αντιμετωπίσει μόνο την απουσία του Βαράν.

Πιθανές Συνθέσεις
Βόλφσμπουργκ:Μπενάλιο – Τρες, Ντάντε, Κνόχε, Ροντρίγκεζ – Γκιλαβογκί, Γκουστάβο – Σίρλε, Βιεϊρίνια, Ντράξλερ – Κρούζε
Ρεάλ Μαδρίτης:Νάβας – Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο – Κροος, Κασεμίρο, Μόντριτς – Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο