Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:18
Θεσσαλία

Το Μάρτιο του 2017 έτοιμες οι σήραγγες στα Τέμπη






Έτοιμες τον Μάρτιο του 2017 θα είναι η σήραγγες των Τεμπών της νέας εθνικής οδού, σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες επισκεπτόμενος την περιοχή.

Συνοδευόμενος από το δήμαρχο κ. Κώστα Κολλάτο, ο κ. Δέδες είδε την πρόοδο των εργασιών στο εθνικό οδικό δίκτυο, σημειώνοντας παράλληλα πως τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για τον κόμβο της Ραψάνης, ικανοποιώντας έτσι ένα σημαντικό αίτημα της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο σημείωσε πως η περιοχή των Τεμπών γίνεται προορισμός, ενώ στην ατζέντα της κουβέντας με τον κ. Κολλάτο μπήκαν όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα.

Ερωτηθείς για το θέμα των διοδίων, ο γενικός γραμματέας υποδομών τόνισε πως έχει ξεκινήσει πολιτική διαπραγμάτευση με την παραχωρησιούχο εταιρεία για νέο καθεστώς αναλογικού συστήματος πληρωμής βάσει χιλιομέτρων, υπενθυμίζοντας τις εκπτώσεις που ήδη γίνονται σε μόνιμους κατοίκους και άτομα με αναπηρία.

Ο δήμαρχος Τεμπών αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που προωθούν για την αξιοποίηση και ανάδειξη της κοιλάδας των Τεμπών, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κατασκευή τοπικού σιδηροδρόμου για να επισκέπτεται κάποιος την Κοιλάδα, αλλά και σιδηροδρομικού σταθμού στο ύψος της Ιτέας.

Πηγή: onlarissa.gr