Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 21:55
Θεσσαλία

Το κύμα εγκλώβισε 21χρονο στα βράχια






Να απεγκλωβίσουν… κολυμβητή που έριξαν τα κύματα σε βραχώδη περιοχή στον Ρακοπόταμο Αγιάς κλήθηκαν χθες άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς.

Ο 21χρονος Λαρισαίος κολυμπούσε χθες το μεσημέρι στον Ρακοπόταμο όταν το κύμα και τα ρεύματα τον παρέσυραν μέσα στη θάλασσα. Μαζί του κολύμπησε και Λαρισαία που κατάφερε τελικά να βγει στην ακτή ενώ ο 21χρονος, όπως τον παρέσυρε η θάλασσα, εγκλωβίστηκε σε βραχώδη περιοχή αρκετές εκατοντάδες μέτρα, σε διπλανό κόλπο, από την παραλία όπου βρισκόταν.

Φίλοι του επικοινώνησαν με τον Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου και έτσι κλήθηκαν άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς για τη διάσωσή του. Αφού στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, έντασης 7 μποφόρ και λόγω της επικινδυνότητας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει σκάφος του Λιμενικού.

Οι πυροσβέστες αρχικά εντόπισαν σώα σε παραλία τη Λαρισαία που είχε καταφέρει στο μεταξύ να βγει κολυμπώντας ενώ με αυτοθυσία, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς κολύμπησε μέχρι τα βράχια βγάζοντας τελικά σώο στην ακτή, τον 21χρονο.

Στην περιοχή είχε μεταβεί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ μετά τις ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς κυρίως λόγους, ο 21χρονος συνέχισε με την παρέα του.

 

Πηγή: eleftheria.gr