Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το εφιαλτικό τελευταίο 10ήμερο του Γιακουμάκη: Τον είχαν κρεμάσει ακόμη και από το παράθυρο του 2ου ορόφου






Τα στόματα άνοιξαν, μετά το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οσοι προσήλθαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες στην υπόθεση μίλησαν για φρικτά βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη συμφοιτητές του και συγκέκριμένα η περίφημη ομάδα των Κρητικών. Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι  πολλοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν αντιδρούσε.

Σοκ, πάντως, προκαλεί η κατάθεση της μητέρας του άτυχου 23χρονου, η οποία μεταξύ άλλων κατέθεσε για τις 10 μαρτυρικές ημέρες του γιου της πριν την εξαφάνισή του: «Εμαθα από τα άλλα παιδιά ότι την ημέρα των εκλογών τον είχαν δέσει στην καρέκλα και ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου είχαν πάλι ξεκινήσει τα ίδια φαινόμενα σωματικής και ψυχολογικής βίας».

Και επιβεβαιώνοντας ότι όλοι ήξεραν, τόσο η μαγείρισσα της σχολής όσο και η υπεύθυνη της εστίας της σχολής μίλησαν για τα όσα φριχτά βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. «Του έκλειναν το ζεστό νερό, τον έβαζαν σε ντουλάπια και του πετούσαν κέρματα, τον ξύριζαν παρά τη θέλησή του» κατέθεσε η μαγείρισσα, ενώ η υπεύθυνη της εστίας είπε ότι «η συμπεριφορά μαθητών σε βάρος του Γιακουμάκη ήταν απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική».

Εξίσου σοκαριστική και η κατάθεση του συγκατοίκου του άτυχου Βαγγέλη: «Πριν τη συγκατοίκηση είχα δει τον Βαγγέλη χτυπημένο στο πρόσωπο και στα αυτιά» .

«Ακούστηκε ότι τον είχαν δέσει σε καρέκλα στο δωμάτιο του Κρητικού την ημέρα των εκλογών… είχαν κρεμάσει τον Βαγγέλη από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου… τον είχαν ρίξει από τις σκάλες… τον είχαν κλείσει σε ντουλάπα δωματίου». Σίγουρα αυτή είναι μια από τις σοκαριστικότερες καταθέσεις για το άγριο bullying που υφίσταντο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και ανήκει σε πρωτοετή φοιτητή της Γαλακτοκομικής. Και συνεχίζει σοκάροντας ξανά: «Εβλεπα στα διαλείμματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς και ενώπιον άλλων σπουδαστών που βρισκόμασταν στην αυλή πολλές φορές τον σπουδαστή… να πηγαίνει από πίσω και να ρίχνει σφαλιάρες στον Βαγγέλη και αμέσως μετά αυτός και οι υπόλοιποι Κρητικοί να τον χλευάζουν. Αλλος σπουδαστής μου είχε πει ότι είδε τον Βαγγέλη να κατεβαίνει τρέχοντας τις σκάλες με κατεύθυνση προς το δωμάτιό του και το πρόσωπό του ήταν κατακόκκινο. Πίσω από τον Βαγγέλη έτρεχε ο… κρατώντας μια πετσέτα που του την είχε περάσει στο λαιμό, ο Βαγγέλη όμως κατάφερε να ξεφύγει και κλειδώθηκε στο δωμάτιό του. Ο… γελούσε. Αλλος φοιτητής μου είχε πει ότι την προηγούμενη χρονιά ο… τον είχε κλοτσήσει στις σκάλες από το δεύτερο όροφο στον πρώτο».

Και ο φύλακας της Σχολής, πάντως, όπως προκύπτει ήταν ενήμερος για τα όσα συνέβαιναν. Του είχε επιστήσει, μάλιστα, την προσοχή το ίδιο το συμβούλιο της σχολής!.

Πηγή: iefimerida.gr