Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 16:41
Τοπικά

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου στο πλευρό των αγροτών






Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου εκφράζει τη συμπαράσταση των εργαζομένων στον αγροτικό κόσμο της χώρα, στον αγώνα επιβίωσης που δίνει – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – μετά το εξοντωτικό ΚΑΙ για τον κλάδο τους νομοσχέδιο – έκτρωμα για το Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η αγροτική αναταραχή, δεν ξαναφέρνει απλώς στην επιφάνεια τα πολυσύνθετα προβλήματα της Ελληνικής Γεωργίας. Είναι ο «δείκτης» γενικευμένης, πλέον, Κοινωνικής δυσφορίας, αλλά και το «καμπανάκι κινδύνου» για να υπάρξει αλλαγή αυτής της καταστροφικής πολιτικής, που υπακούει στις αξιώσεις των δανειστών, εξοντώνοντας συστηματικά κάθε παραγωγική βάση της Χώρας και τις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις.
Τα «τρακτέρ στους δρόμους», όπως και κάθοδος όλων των εργαζόμενων σε λίγες μέρες στους δρόμους, είναι η παλλαϊκή αξίωση για την προώθηση άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των αγροτών και της Ελληνικής Κοινωνίας και όχι μέτρων, που επιδεινώνουν το βιοτικό τους επίπεδο, μαραζώνουν την ύπαιθρο και επιδρούν αρνητικά στις τιμές των αγροτικών προϊόντων.
Για μια πολιτική, δηλαδή, που θα ενισχύει την παραμονή των αγροτών στην γεωργία, θα καθιστά τη Χώρα μας αυτάρκη στα δικά της αγροτικά προϊόντα και θα αποθαρρύνει αντί να ενθαρρύνει τις εισαγωγές! Μια πολιτική που δεν θα μαραζώνει την ύπαιθρο και δεν θα διώχνει τα νειάτα της, όπως και τους νέους εργαζόμενους, στην ξενιτιά!
Το ΕΚΒ καταγγέλλει την «αριστερή» προσκόλληση της Κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών, και, κυρίως, την ατολμία της να «βρει», όπως υποσχόταν προεκλογικά, και να «κάνει να πληρώσουν για τις μαύρες τρύπες του Ασφαλιστικού», εκείνους που πραγματικά ευθύνονται για την καταλήστευσή των Ταμείων».