Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:50
Τοπικά

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου για την αυτοκτονία απλήρωτης εργαζόμενης






Με αφορμή την αυτοκτονία, χθες, απλήρωτης εργαζόμενης στα Γιαννιτσά, από το Εργατικό Κέντρο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Οργή και αγανάκτηση και βαρύς πόνος» ξαναέπιασε την Κυβέρνηση, με αφορμή το τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας της επί 15 μήνες απλήρωτης εργαζόμενης του Καρυπίδη!

Για άλλη μια φορά, μάλιστα, αντί της επίδειξης πραγματικής ευαισθησίας και της ανάληψης των αναλογουσών ευθυνών για την διαιώνιση ενός αλύτου προβλήματος υφέρποντος επί μήνες, επιχειρείται η μετάθεση ευθυνών, με άκομψη επίθεση στη Δικαιοσύνη! (Βλ. ανάρτηση του Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη).

Εναπέμεινε, άραγε, και ίχνος, έστω, θεσμικής τσίπας; Ή θαρρούν εκεί στην Κυβέρνηση ότι η συγκεκριμένη περίπτωση της άτυχης συναδέλφου, δεν συγκαταλέγεται στα λοιπά μνημονιακά αντεργατικά εγκλήματα, που έχουν οδηγήσει στην απόγνωση, ακόμη και στο χείλος της αποβίωσης, χιλιάδες άλλους εργαζομένους;

Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Νεφελούδη, δεν αρκούν για να ξεπλύνουν αυτές τις ευθύνες, που θρασύτατα, τώρα, και όλως αστόχως επιχειρείται να μετατεθούν αλλού!».