Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 04:01
Τοπικά

Το εορταστικό ωράριο σε Βόλο – Ν. Ιωνία – Ανοιχτή αύριο, Κυριακή των Βαϊων, η αγορά






Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες από την πλευρά του εμπορικού κόσμου του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, ξεκίνησε σιγά σιγά η κίνηση στην πασχαλινή αγορά, που αύριο, Κυριακή των Βαΐων, θα είναι ανοιχτή, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης για άνοιγμα των καταστημάτων στις οκτώ Κυριακές ετησίως..

Στο μεταξύ ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας , με απόφαση της  Διοίκησής του, θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.  Στο πλαίσιο της κινητοποίησης  θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση έξω από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ (ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ), στην οδό Δημητριάδος, στις 11.00 το πρωί, με αίτημα να αποδοθούν όλες οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους που δικαιούνται και ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τον Νομό μας,

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος, αυτή τη στιγμή η κίνηση που παρατηρείται στην αγορά αφορά μόνο τις υποχρεώσεις των νονών στα βαφτιστήρια, ενώ οι υπόλοιποι περιμένουν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να δουν λίγο ρευστό στα σχεδόν αραχνιασμένα ταμεία τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τόσα μείον και της φετινής χρονιάς καταγράφεται και η απόφαση οι συντάξεις να καταβληθούν Μεγάλη Τετάρτη και όχι Μεγάλη Δευτέρα, ώστε οι καταναλωτές να είχαν τη δυνατότητα του σωστού προγραμματισμού. Σε κάθε περίπτωση η περικοπή του Δώρου Πάσχα από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς στο Δημόσιο, αλλά και η αδυναμία καταβολής του σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι εμφανής στην αγορά.

Το πασχαλινό ωράριο
Η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, οπότε τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι 6 το απόγευμα. Από τη Μεγ. Δευτέρα μέχρι και τη Μεγ. Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 9-2 το πρωί και 5.30’-9 το βράδυ. Τη Μεγ. Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 1 το μεσημέρι ώς 8 το βράδυ συνεχές ωράριο, ενώ το Μεγ. Σάββατο 9-3 το πρωί.

Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα κλειστά, όπως και Τρίτη 3 Μαΐου λόγω μεταφοράς της εργατικής Πρωτομαγιάς.