Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:33
Τοπικά

Το γιορτινό κλίμα στο Βόλο δεν σταματά ποτέ






Συνεχίζεται στο «Χωριό του Αϊ Βασίλη» η παρουσίαση καλλιτεχνικού πατινάζ και σήμερα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 19.00, ενώ αύριο Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου η παράσταση θα δοθεί στις 13.00, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

O Βόλος φόρεσε τα γιορτινά του και προσφέρει τις ημέρες των εορτών πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με πολλές εκπλήξεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα, μία φαντασμαγορική παράσταση καλλιτεχνικού πατινάζ για μικρούς και μεγάλους, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα φετινά Χριστούγεννα στον πάγο. Η εκδήλωση αποτελεί μία προσφορά του Δήμου Βόλου στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Το παγοδρόμιο που βρίσκεται στο Χωριό του Άη Βασίλη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, θα υποδεχθεί τους μαθητές της Σχολής Πατινάζ «Παγόδα» και συγκεκριμένα τους: Μαλαματένια Καραγιάννη, Αγάπη Πετροπουλέα, Δήμητρα Κοκκίνου, Άγγελο Κυριακίδη, Μελίνα Μινιώτη, Μαριάννα Παπαδοπούλου και Όλγα Παπαμιχάλη. Όλοι είναι διεθνώς διακεκριμένοι χορευτές πάγου με τεράστια εμπειρία. Θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό πρόγραμμα με ατομικές και ομαδικές χορογραφίες, εκτελώντας φιγούρες με μουσική υπόκρουση σε κάθε πρόγραμμά τους.

Στο μεταξύ, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, συνεχίζεται η εορταστική έκθεση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Τα Ουράνια της Αγάπης Δώρα, Μηνύματα στη Γη Ελπιδοφόρα» που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα ζωγραφικής, δημιουργίες των μαθητών, εμπνευσμένα από την εορταστική περίοδο. Πολλές ακόμη εκπλήξεις πλαισιώνουν την εκδήλωση όπως ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με «δώρα αγάπης» και εικαστική κατασκευή γεμάτη «ευχές» που θα «πετάξουν ψηλά». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου. Το ωράριο επισκέψεων είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00-21:00, ενώ μετά από συνεννόηση υπάρχει δυνατότητα για ομαδικές επισκέψεις σχολείων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, και το τηλέφωνο επικοινωνίας με την Έλενα Νικηφόρου είναι 2421091150 και 6977988833.