Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 02:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το άρθρο Τσίπρα για τον Ανδρέα προκαλεί αμηχανία και στον ΣΥΡΙΖΑ -Τα στελέχη που διαφώνησαν






Σφοδρές αντιδράσεις και έντονη αμηχανία στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επιλογή του πρωθυπουργού να αρθρογραφήσει για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ανήμερα της επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida, κατηγορηματικά αντίθετη άποψη έχουν στελέχη της πιο ισχυρής εσωκομματικής τάσης, αυτής των  «53», ενώ τις διαφωνίες τους αλλά και την μεγάλη επιφύλαξή τους, διατυπώνουν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους και στελέχη της παλαιάς γενιάς, η άποψη των οποίων θεωρείται βαρύνουσας σημασίας και εξόχως κρίσιμη και στο κυβερνητικό και στο κομματικό πεδίο.

«Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα»

Κορυφαίο στέλεχος που πρόσκειται στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος, μιλώντας στο iefimerida σχολιάζει πως η εν λόγω κίνηση του κ. Τσίπρα «δεν οδηγεί πουθενά». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα» για να προσθέσει πως σε επίπεδο στρατηγικής καλό θα ήταν «αν έπρεπε να κάνουμε κάτι, να επιμείνουμε στο ότι είμαστε το καινούργιο. Εκτός αν θεωρείται αποτέλεσμα μόνο το να γίνει φασαρία».

«Ηταν λάθος η ημερομηνία»

Στο ίδιο μήκος κύματος, βουλευτής των «53» διαφωνούσε με την επιλογή της ημερομηνίας και τόνιζε πως «δεν έπρεπε να γραφτεί στις 3 Σεπτεμβρίου», εξηγώντας ότι ναι μεν λέει κάποια σωστά πράγματα, αλλά είναι πολιτικά απρεπές γιατί πρόκειται για την επέτειο ενός άλλου κόμματος. Και συμπλήρωνε χαρακτηριστικά ότι: «Αν ξαιρέσουμε μια περίοδο που ο Παπανδρέου ακολούθησε φιλολαική εισοδηματική πολιτική, το μεγαλύτερο κομμάτι της πολιτικής του οδήγησε στη σημερινή λιτότητα».

«Λάθος αποτίμηση-μέρος της σημερινής κρίσης η πολιτική Παπανδρέου»

Πέραν αυτών, η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού βρήκε…τοίχο και από έτερο κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που έχει διατελέσει υπουργός, ο οποίος εκφράζει άρδην τη διαφωνία του με το όλο εγχείρημα και την αποτίμηση που έγινε μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η πολιτική και η προσωπικότητα του Α. Παπανδρέου, είναι μέρος των αιτιών της σημερινής κρίσης».

Διατηρώντας τέλος τις επιφυλάξεις του, και σε χλιαρούς τόνους, έτερο κυβερνητικό στέλεχος εμφανίζεται σύμφωνος σε όλα όσα ειπώθηκαν, υπό την προυπόθεση- όπως επισημαίνει- ότι λέγονται «από το έδαφος της αριστεράς και όχι ως συγκυριακό τρικ».

Πηγή: iefimerida.gr