Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 17:09
Τοπικά

Τους ζάλισε στην…ντρίμπλα ο Φάμελλος – Αρχισαν οι… γαργάρες για ΑΓΕΤ






Ντρίμπλα, που θα τη ζήλευε και ο μεγάλος Ροναλντίνιο, φαίνεται πως «έσκασε» στους φορείς του Βόλου (τουλάχιστον σε όσους ήθελαν να την…φάνε) ο υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, σχετικά με το θέμα της χρήσης δευτερογενών καυσίμων από την ΑΓΕΤ, αποδεικνύοντας ότι είναι γνήσιος και πρωτοκλασσάτος ΣΥΡΙΖΑίος και όχι σαν τα λιμά που έχει εν Βόλω η κομματική του οργάνωση.

Σήμερα, λοιπόν, διαβάζοντας κανείς τα ενημερωτικά sites στο διαδίκτυο και ακούγοντας τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, πολύ εύκολα διαπιστώνει ότι το μέχρι χθες αρραγές μέτωπο κατά της καύσης, αν δεν έχει θρυμματιστεί, έχει υποστεί σημαντικές ρωγμές, αφού με βάση τα όσα παρουσίασε ο Φάμελλος, από τη μια και τα όσα δεν παρουσίασαν οι πρωτεργάτες του μετώπου, από την άλλη, οι πρώτες σοβαρές και μεγάλες αμφιβολίες για τις μέχρι τώρα παραδοχές (βασισμένες κυρίως στα λόγια κάποιων φανατικών) διατυπώνονται δημόσια.

Ετσι οι επικεφαλής επιστημονικών φορέων, όπως το παράρτημα του ΤΕΕ στη Μαγνησία και ο Ιατρικός Σύλλογος, του επαναστάτη Τσιάμη, παρουσιάστηκαν σε συνεντεύξεις τους εξαιρετικά επιφυλακτικοί, αρχίζοντας τις άνω τελείες και τους αστερίσκους! Δικαιολογίες του τύπου «δεν ισχύουν παντού τα πάντα», «να δούμε τα δεδομένα», «να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους» και άλλα τέτοια επιστρατεύθηκαν για να αιτιολογήσουν μια σαφή υπαναχώρηση από το ΟΧΙ, που τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν να τον εμφανίσουν ως σπουδαιότερο, περίπου, και από αυτό του Μεταξά!

Συμπεράσματα

Από την σύσκεψη αυτή λοιπόν συμπεραίνουμε:

Ότι οι τοπικοί φορείς, όπως διαπιστώνει και ο Γιάννης Αναστασίου (πολιτισμιολόγος!) εμφανίστηκαν αδιάβαστοι και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση

Ότι οι περίφημες επιδημιολογικές μελέτες του Δραμητινού είναι αναξιόπιστες και αφορούν άλλο αντικείμενο, καθώς τα ευρήματα τους  αφορούν αποτελέσματα από καύση σύμμεικτων σκουπιδιών σε αποτεφρωτήρες και όχι καύση σε τσιμεντοβιομηχανίες RDF/SRF !

Ότι οι Βολιώτης, Λημνιός και ΣΙΑ είναι έτοιμοι να απασφαλίσουν κρίνοντας από τις αιχμές Βολιώτη στο ΤΕΕ και τις απειλές για ακτιβιστικές ενέργειες του Μπαξεβανόπουλου που μας απειλεί μέχρι να…αλλάξει πόλη!

Ότι ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θ’ αντισταθεί μέχρι θανάτου στην προοπτική να γίνει έλεγχος για διοξίνες στα…κουκιά, καθώς υπάρχουν μπόλικα μέσα στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

Ότι πως ότι και αν λένε τα διάφορα μπουμπούκια της πολιτικής και του πολιτισμού του Βόλου, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος είναι ο μόνος σοβαρός και αξιόπιστος παράγοντας και σε αυτή την υπόθεση. Πήγε στη σύσκεψη, κατέθεσε την πρότασή του ότι ο απόλυτος έλεγχος και η λήψη μέτρων πρέπει να περιέλθουν στην ευθύνη του Δήμου και απεχώρησε. Ως να γνώριζε εξ αρχής που θα κατέληγε η σεμνή αυτή τελετή!!!

Και κάτι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον. Ο προαναφερθείς πολιτισμιολόγος, απευθυνόμενος urbi, είπε την μεγάλη αλήθεια: Αν είναι έτσι (αμφιβάλλει και αυτός!) τότε να γίνει το εργοστάσιο του… Μπέου (ε, μη λείψει κι ο λαϊκισμός και έχει κανένα σύνδρομο), προκειμένου να είμαστε τουλάχιστον σίγουροι ότι η ΑΓΕΤ θα παίρνει όσο το δυνατό πιο ασφαλές και ποιοτικό καύσιμο. Ναι είπε την αλήθεια ο άνθρωπος… (μόνη του ελπίδα μην τον άκουσε ο πορφυρογέννητος και τον τιμωρήσει με εξάμηνη…περιφρόνηση!)