Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 20:27
Τοπικά

Αγρια κόντρα μεταξύ Διοίκησης ΕΚΒ και ΔΑΣ-ΠΑΜΕ






Αγρια κόντρα σημειώθηκε χθες μεταξύ της διοίκησης του ΕΚΒ και της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ. Αφορμή στάθηκε φραστικό επεισόδιο στη χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου ανάμεσα στον πρόεδρο Θαν. Παπαδημόπουλο και στελέχη του ΠΑΜΕ. Οι τελευταίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φραστική αντιπαράθεση του κ. Παπαδημόπουλου με το μέλος του ΠΑΜΕ Χρυσούλα Τασολάμπρου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και ΠΑΜΕ για τη λειτουργία της ΑΓΕΤ.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Στεργίου, ο πρόεδρος της διοίκησης του ΕΚΒ επιτέθηκε «με άθλιο τρόπο, με τυχοδιωκτισμό», απέναντι στο μέλος του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ Χρυσούλα Τασολάμπρου, λέγοντάς της «ότι είχε και έχει φιλικές σχέσεις με την εργοδοσία εργοστασίου, και συγκεκριμένα ανέφερε το όνομα του ιδιοκτήτη». Σε ερώτηση της κ. Τασολάμπρου αν υπονοεί και κάτι άλλο, όπως ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του ΕΚΒ απάντησε «ό,τι καταλαβαίνεις», γεγονός που προκάλεσε την αποχώρησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Για συνδικαλιστική απρέπεια καταγγέλλει το ΕΚΒ τη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Στεργίου, υπογραμμίζοντας ότι ήταν «προσχεδιασμένη η αποχώρηση».

Η καταγγελία της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ

«Αποδεικνύεται αυτό από τη σημερινή ολομέλεια της διοίκησης, η οποία ενώ συνήλθε με θέμα τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, αναλώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της εισήγησης τόσο του προέδρου όσο και του γενικού γραμματέα στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ΑΓΕΤ για την καύση RDF», τόνισε χθες ο κ. Στεργίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συνειδητά και στοχευμένα γίνεται επίθεση μέσω του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου της ΑΓΕΤ και της Ομοσπονδίας Τσιμέντου, κατ’ εντολήν της ΑΓΕΤ, στο ΠΑΜΕ, στα ταξικά σωματεία και σε όσους σήμερα αγωνίζονται για την υγεία των εργαζομένων της ΑΓΕΤ και των κατοίκων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος».

«Με τέτοιες βρώμικες επιθέσεις δείχνουν την ξεδιαντροπιά τους. Η εργατική τάξη να τους γυρίσει την πλάτη» πρόσθεσε ο κ. Βλαχούτσος.

 Προσχεδιασμένη φιέστα

Η αποχώρηση της ΔΑΣ ήταν μια προειλημμένη απόφαση σύμφωνα με το ΕΚΒ. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή το επεισόδιο, τονίζεται: «Αλλη μια προσχεδιασμένη φιέστα που κατέληξε σε μια εξίσου κακοσκηνοθετημένη αποχώρηση, επιφύλαξε στην Ολομέλεια της Διοίκησης, που συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες) για την αγωνιστική προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς η παράταξη της ΔΑΣ.

Για όλη αυτή τη νέα θεσμική συνδικαλιστική απρέπεια χρειάσθηκαν μόνον δεκαπέντε λεπτά, ίσα-ίσα για να αερολογήσουν αγωνιστικά τα μέλη της ΔΑΣ, για να καθυβρίσουν τα μέλη της πλειοψηφίας του προεδρείου και να αποφύγουν να τοποθετηθούν στις εμπεριστατωμένες θέσεις του Προεδρείου για το διπλό αγωνιστικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς.

Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Ίδια πρακτική (διασπαστικού λόγου), ίδια κομματική φρασεολογία και τακτική του ΠΑΜΕ, που θεωρεί οτιδήποτε μη ελεγχόμενο από τον Περισσό, ως αιτία διαφωνίας.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα οξυμένων εργατικών και λαϊκών προβλημάτων και κρίσιμων για τη χώρα και τον κόσμο ιμπεριαλιστικών ακροβατισμών, οι φιέστες αυτές του ΠΑΜΕ, μόνο προς την κατεύθυνση της ενότητας και της συσπείρωσης δεν βοηθούν.

Ο κόσμος τούς έμαθε. Οι εργαζόμενοι θα τους ξαναγυρίσουν την πλάτη. Το κακό είναι ότι οι ίδιοι παραμένουν μέσα στη δονκιχωτική πλάνη τους κυνηγώντας, όπως πάντα, «μη ταξικούς» ανεμόμυλους!»