Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 12:53
Τοπικά

Με τιμές Αρχηγού η κηδεία του Ταξίαρχου Αντώνη Δάρα στο Βόλο






Πλήθος κόσμου και σύσσωμη η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού είπαν το «ίστατο χαίρε» στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τον Βολιώτη Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, Ταξίαρχο Αντώνη Δάρα που πέθανε ξαφνικά προχθές Δευτέρα το μεσημέρι στα 52 χρόνια, μετά από οξύ καρδιακό επεισόδιο.

Το φέρετρο με τη σωρό του σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη έφτασε στο Ναό σήμερα στις 12 το μεσημέρι και άγημα του Στρατού απένειμε τιμές στον πρόωρα χαμένο Ταξίαρχο, ενώ η μπάντα παιάνιζε το πένθιμο εμβατήριο.

Εντονα συγκινημένοι και με βαθιά θλίψη, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι συμμαθητές του Αντώνη Δάρα, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Βασίλης Τελίδης, ο Γενικός επιθεωρητής ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γιάννης Ηλιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Ηλίας Λεοντάρης, οι Υπαρχηγοί ΓΕΣ Α’ και Β’ Βαθμού, Δημήτρης Θωμαϊδης και Αλέξανδρος Οικονόμου αντίστοιχα, ο Διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού Ιωσήφ Μαυράκης, ο Επιτελάρχης Στρατού, Αντιστράτηγος Κων/νος Γκατζογιάννης, οι τοπικές στρατιωτικές, λιμενικές και αστυνομικές Αρχές, παραβρέθηκαν στην κηδεία για να τον αποχαιρετήσουν και να τιμήσουν τον άξιο στρατιωτικό που έχαιρε το σεβασμό όλων.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, επικήδειους εκφώνησαν συνάδελφος του Αντώνη Δάρα από το ΓΕΣ και συμμαθητής του από τη Σχολή Ευελπίδων, οι οποίοι εξήραν το ήθος του, την αφοσίωσή του στο καθήκον, αλλά και στην οικογένειά του,

Κατά την αποχώρηση της σωρού από τον Αγιο Νικόλαο, τέσσερα ελικόπτερα τύπου «Απάτσι» κάνοντας χαμηλές κυκλικές πτήσεις πάνω από το Ναό, συνόδευναν την τελετή, τιμημώντας την μνήμη του.

Στεφάνια στη μνήμη του απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αν. Υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, ενώ μετά από παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων κατατέθηκαν χρήματα υπέρ του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ».

Η πρόεδρος της «Φλόγα» κα Τριανταφύλλου σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι ο Στρατός πάντα ενισχύει με κάθε τρόπο το Σύλλογο και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει το ποσό που συγκεντρώθηκε στη μνήμη του Ταξίαρχου Αντώνη Δάρα.