Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 14:34
Αθλητικά

Τομάς: «Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί διέλυσαν τον Ολυμπιακό Βόλου»






Ο Χαβιέ Τομάς ήταν από τους παίκτες εκείνους που αγάπησαν όσο λίγοι τον Ολυμπιακό Βόλο. Αν και το πέρασμά του από τον Βόλο ήταν σύντομο (λόγω των γνωστών γεγονότων με τη διάλυση της ομάδας), ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έζησε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του.

Ο Χαβιέ Τομάς έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα gazzetta.gr και όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Ολυμπιακό Βόλο, στο Βόλο, στις επιτυχίες που γνώρισε και τον σημάδεψαν αλλά και στη διάλυση της ομάδας με το έτσι θέλω.

Χαρακτηριστικό είναι η ατάκα του Τομάς σχετικά με το τι αισθάνθηκε όταν έμαθε για τη διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου: “Αισθανόμασταν πως μας τιμωρούσαν εξωαγωνιστικά. Για άλλους λόγους, μη ποδοσφαιρικούς. Πολιτικούς ίσως. Νομίζω πως πολλοί φοβόντουσαν την ομάδα, αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε το ΄’γιατί’. Ηταν μία τιμωρία για εμάς, τον κόσμο, όλους στον Ολυμπιακό Βόλου. Σκέψου αυτό. Ηταν σαν να δουλεύεις σκληρά ώστε να πετύχεις, να φτάνεις τελικά στον στόχο σου και ξαφνικά να έρχεται κάποιος και να σου λέει. ‘Οχι, δεν τα κατάφερες’. Αυτό συνέβη”.

Οταν λοιπόν φτάνει ένας ξένος ποδοσφαιριστής μετά από τόσα χρόνια να υποστηρίζει ανοιχτά ότι η διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου επήλθε εξαιτίας πολιτικών αποφάσεων και σκοπιμοτήτων, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της ποδοσφαιρικής αδικίας που βίωσε ο Ολυμπιακός Βόλου από την τότε Πολιτεία.

Ευτυχώς, πάντως, που υπάρχουν ακόμα κάποιοι ποδοσφαιριστές και μας υπενθυμίζουν το σκάνδαλο που στήθηκε το καλοκαίρι του 2011 εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου.
Διαβάστε το απόσπασμα της συνέντευξης του Χαβιέα Τομάς που αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου:
-Τι θυμάσαι περισσότερο από τον Ολυμπιακό Βόλου; 
Την πρόκριση στην Ευρώπη. Αυτό…  Πραγματικά είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
-Το μυστικό εκείνης της ομάδας; Ησασταν «νεοφώτιστοι»…. 
Δεν υπήρχε ένα ή δύο, αλλά ήταν αλληλουχία παραγόντων. Το κλίμα που υπήρχε, η αξία των παικτών, όλα… Οι ‘μεγάλοι’ της Σούπερ Λιγκ δεν μας φόβιζαν. Κάναμε πραγματικά τότε μία πολύ καλή σεζόν.
-Ποιο περιστατικό, σου έχει μείνει περισσότερο χαραγμένο στη μνήμη σου;
Η πρώτη προπόνηση…. Μην σου φαίνεται περίεργο. Στο γήπεδο βρίσκονταν πάρα πολύς κόσμος και  ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Στην Γαλλία δεν είχαμε συνηθίσει σε κάτι ανάλογο. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα.
 -Αν γυρίσεις τον χρόνο πίσω, θυμάσαι πώς αισθάνθηκες όταν διαλύθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου;
Πολύ περίεργο συναίσθημα. Για εμάς τους παίκτες ήταν σαν να μας τιμωρούν. Αν θυμάσαι, θα παίζαμε με την Παρί Σεν Ζερμέν και όλοι θέλαμε να αγωνιστούμε σε αυτά τα παιχνίδια. Αισθανόμασταν πως μας τιμωρούσαν εξωαγωνιστικά. Για άλλους λόγους, μη ποδοσφαιρικούς. Πολιτικούς ίσως.
-Κατάλαβες γιατί συνέβη αυτό; 
Νομίζω πως πολλοί φοβόντουσαν την ομάδα, αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε το ΄’γιατί’. Ηταν μία τιμωρία για εμάς, τον κόσμο, όλους στον Ολυμπιακό Βόλου. Σκέψου αυτό. Ηταν σαν να δουλεύεις σκληρά ώστε να πετύχεις, να φτάνεις τελικά στον στόχο σου και ξαφνικά να έρχεται κάποιος και να σου λέει. ‘Οχι, δεν τα κατάφερες’. Αυτό συνέβη.