Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 01:30
Αθλητικά

Τι σημαίνει πρακτικά το σχέδιο της αναδιάρθρωσης για τις ομάδες του Βόλου






Ο ποδοσφαιρικός χάρτης φαίνεται πως αλλάζει οριστικά, καθώς όπως όλα δείχνουν Σούπερ Λίγκα, Football League, ΕΠΟ και Βασιλειάδης έχουν συμφωνήσει για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από την περίοδο 2019-20 η Superleague 1 θα έχει 14 ομάδες και η Superleague 2 θα έχει 12 ομάδες, ενώ η Football League θα είναι καθαρά ερασιτεχνική χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα την απαρτίζουν.

Για να φτάσουμε στις 14 ομάδες της Superleague 1, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα υποβιβαστούν 3 ομάδες και θα ανέβει μόνο ο πρωταθλητής της φετινής Football League.

Στη Superleague 2 της επόμενης περιόδου θα μετέχουν οι τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη φετινή Σούπερ Λίγκα και οι εννιά ομάδες (από τη 2η έως τη 10η θέση) της φετινής Football League.

Και πάμε τώρα στα πιο δύσκολα που έχουν να κάνουν με την τρίτη τη τάξη κατηγορία της επόμενης περιόδου (που θα ονομάζεται Football League). Σε αυτή σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει θα μετέχουν οι 6 τελευταίες ομάδες της φετινής Football League και οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο της φετινής Γ’ Εθνικής. Σύνολο 22. Σε αυτές τις 22 ομάδες υπάρχει η σκέψη να προστεθούν και ένας αριθμός ομάδων (άγνωστος ο αριθμός) από Β’ ομάδες των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

Αν πάντως όλα τα παραπάνω ισχύσουν, τότε οδηγούμαστε στο εξής συμπέρασμα. Αν ο Βόλος τερματίσει πρώτος στο φετινό πρωτάθλημα, τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στη Superleague 1, ενώ αν τερματίσει από 2ος έως 10ο θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Superlεague 2.

Οσον αφορά τέλος τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, αν καταφέρουν τα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις, τότε θα ανέβουν στην τρίτη τη τάξη κατηγορία, η οποία σημειωτέον θα είναι και πάλι ερασιτεχνική με ότι αυτό συνεπάγεται.