Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 08:11
Παραπολιτικά

Τι προκάλεσε την αφωνία των ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίων του Βόλου για την βράβευση ενός «χουντικού»; – Οι υπόγειες διαδρομές και οι εκλεκτικές συγγένειες






Κλαίνε από τα γέλια με το πάθημα των «προοδευτικών» και «δημοκρατικών» δυνάμεων στο Δημαρχείο του Βόλου, πάθημα που προήλθε από την «έμπνευση» κάποιων επικεφαλής τοπικών φορέων να βραβεύσουν το γνωστό δικηγόρο, Απ. Παπαθανασίου, που η ρετσινιά ως διορισμένου Δημάρχου της Δικτατορίας φαίνεται πως ακόμα τον σημαδεύει ανεξίτηλα.

Βλέπετε μπορεί να είναι μεγάλη, θεωρητικά, στο μπλα- μπλα, η απόσταση με τον χώρο που εκπροσωπεί ο κ. Παπαθανασίου που χωρίζει τις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου», όπως αυτάρεσκα αυτοπροσιδιορίζονται οι ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίοι στο Βόλο, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη.

Καθώς απλούστατα ανήκουν σε ένα σύστημα διαπλοκής με άμεσους συσχετισμούς, εξαρτήσεις και υπόγειες διαδρομές που συνδέουν τα ποικιλώνυμα στελέχη – μέλη του. Ετσι δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι στην βράβευση Παπαθανασίου αντέδρασαν το ΚΚΕ, η δημοτική ομάδα της ΝΔ, δια του Μιχ. Μιτζικού και η Δημοτική Αρχή Αχ. Μπέου, με επίσημη ανακοίνωση, ενώ έκαναν…. γαργάρες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και οι λαλίστατες, πάντα, δημοτικές τους ομάδες!!! Άκρα του τάφου σιωπή, που λένε…

Ετσι την ημέρα που έγινε η τελετή βράβευσης η Νατάσσα Οικονόμου έβγαζε ανακοινώσεις γιατί δεν τιμήθηκε, όπως εκείνη και ο Πάνος ήθελαν, η επέτειος της 2ας Νοεμβρίου, ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, και (δι)έπλεκαν το Διάκο και τον Κολοκοτρώνη με το…ΕΣΠΑ (!), ενώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι πανηγύριζαν γιατί η αδελφή του Κατσαλή φαίνεται ότι αποφάσισε ότι ο Λευτέρης δεν πρέπει να συμπορευτεί με τον Πατσιαντά, αλλά να πάει με τον μικρό Ιάσονα και τον Γαργάλα! Να ‘χαμε να λέγαμε, αγγούρια να κλαδεύαμε…

Τώρα ενδεχομένως να διερωτάστε γιατί να τα κάνουν όλα αυτά και να μην κάνουν μια ανακοίνωση – καταγγελία, από αυτές που έχουν έτοιμες στα συρτάρια τους για πάσα νόσο και πάσα μ@λ@κί@; Γιατί να μην κάνουν μια ωραιότατη επίθεση κατά του Μπέου και των συνεργατών του, του «μαύρου σύννεφου» δηλαδή κατά τον χαρακτηρισμό τους, που κάποιοι πήγαν περιέργως να μπλέξουν στην εκδήλωση; Ψέματα τα θα έλεγαν, αλλά μήπως δεν τον έχουν ξανακάνει; Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Είναι απλό. Γιατί η ελίτ που όπως τόσο εύστοχα περιέγραψε ο Δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που δεκαετίες τώρα καταδυνάστευε την πόλη και όριζε τις τύχες της έχει πολλά πλοκάμια. Και αυτά τα πλοκάμια μπορεί να μην είναι κατ’ ανάγκη οικονομικά, αλλά σίγουρα είναι πολιτικά, κομματικά, δημοσιογραφικά και κοινωνικά. Και οι διάφορες σχέσεις και εξαρτήσεις είναι τόσο ισχυρές που πάνε περίπατο τα περί Δημοκρατίας, αγώνων, πολιτισμού και άλλων υποκριτικών τε και αηδών δηλώσεων και διακηρύξεων.

Μια ματιά στα γενεαλογικά δέντρα δύο – τριών εξ αυτών των «πρωταγωνιστών» είναι αρκετή για να καταλάβετε γιατί και πώς (πέραν των άλλων λόγων) όλα διαπλέκονταν τόσο γλυκά σε αυτήν την πόλη και γιατί αυτό το μίσος κατά εκείνων που ήρθαν να ταράξουν τον παράδεισο, που απολάμβαναν τα μέλη αυτής της ελιτ, σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών -κορόιδων.

ΥΓ. Στην εκδήλωση, γράφτηκε, ότι παρέστη και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Των ΑΝΕΛ. Τιμώντας, προδήλως, τον Δήμαρχο της Χούντας. Τουλάχιστον τα συνεταιράκια στην κυβέρνηση ήταν πιο πονηρά. Δεν μίλησαν, αλλά δεν πήγαν και στην εκδήλωση…

Σημ: Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από την απονομή βραβείου στον Απόστολο Δ. Παπαθανασίου από τον Αναπτυξιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς Βόλου, για το εκδοτικό, επιστημονικό και ιστορικό του έργο στην αίθουσα του Ε.Π.Α.Λ. Αγριάς, στις 13.5.2012.