Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:49
Άλλες Ειδήσεις

Τι πραγματικά συμβαίνει στα γυρίσματα μιας ταινίας πορνό -Δημοσιογράφος που βρέθηκε εκεί περιγράφει (photos)






Οταν ακούει κανείς την λέξη πορνό ο νους του τρέχει σε γυμνούς άνδρες και γυναίκες, που κάνουν σεξ σαν να μην υπάρχει αύριο όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, έχοντας πάντα διάθεση.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι όπως φαίνονται.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, λέγοντας πως το  πορνό δεν είναι πια τόσο «σκοτεινό», όπως κάποιοι το θεωρούν. Η εικόνα του έχει αλλάξει και έχει γίνει πιο mainstream. Αστέρια του σαν την Σάσα Γκρει και τον Τζέιμς Ντιν έχουν εμφανιστεί σε ταινίες του Χόλιγουντ, ενώ η Stoya έχει γράψει άρθρα στους The New York Times και στο The New Statesman.

Είναι σαν η όλη η εικόνα του να έχει υποστεί λίφτινγκ και σιγά σιγά να μην αποτελεί θέμα ταμπού  μεταξύ ενηλίκων.

Η Γκάρεθ Μέι συντάκτρια της metro.co.uk και ένας από τους ανθρώπους που δηλώνει οπαδός του πορνό, βρέθηκε στα παρασκήνια γυρίσματος αισθησιακής ταινίας και μεταφέρει τι συμβαίνει ανάμεσα στα σεντόνια και όχι μόνο.

Η Joybear Pictures είναι εταιρεία παραγωγής με έδρα το Λονδίνο και ιδρύθηκε το 2003 από τον Τζάστιν Σάντος. Η συντάκτρια θα γινόταν η σκιά του κατά τη διάρκεια γυρίσματος, μίας εβδομάδας και γι’ αυτό έπρεπε να ακολουθήσει κάποιους κανόνες.

  • Να μην αυνανιστεί (αυτό το επέβαλλε η ίδια στον εαυτό της)
  • Να μην τραβήξει καμία φωτογραφία
  • Να μην πάρει αναμνηστικά
  • Να έχει μαζί της μεσημεριανό
  • Δεν έπρεπε να αποκαλύψει σε ποια περιοχή πηγαίνει

Η Γκάρεθ συναντήθηκε με τον Σάντος και μετά από δύο ώρες δρόμου και συναρπαστική συζήτησης -μίλησαν μέχρι και για μαλακά τυριά, βρέθηκαν στη μυστική τοποθεσία.

«Ολα ήταν πολύ ήσυχα. Πάρα πολύ ήρεμα. Μια γάτα κοιμόταν σε έναν καναπέ, στα λουλούδια υπήρχαν βάζα και βιβλία στα ράφια», αναφέρει. Το μόνο που της θύμιζε πορνό μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν κάτι λευκές κουρτίνες που τις έπαιρνε ο αέρας κι αυτό γιατί φαινόντουσαν παιχνιδιάρικες και φωτεινές.

Πηγαίνοντας, όμως, προς το εσωτερικό του σπιτιού και πιο συγκεκριμένα την κουζίνα, όλα άλλαξαν καθώς ήρθε σε επαφή με τους συντελεστές της ταινίας. Βέβαια, η συνομιλία τους δεν είχε τίποτα το σεξουαλικό, μιας και συζητούσαν αν χρειάζονται κι άλλο γάλα ή περισσότερα δημητριακά, κάνοντας την συντάκτρια να βαριέται, όπως λέει.

«Συγγνώμη, πού είναι οι πρωταγωνιστές», ήθελε να φωνάξει και να προσθέσει: «Πού είναι όλο το σεξ;».

Η Γκάρεθ περίμενε πως από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί στο γύρισμα θα δει γυναίκες με προκλητικές καμπύλες και γυμνούς άντρες να πηγαινοέρχονται, έτοιμοι να κάνουν σεξ. Τους είδε αλλά πιο μετά!

Αρχικά, γνώρισε τον Μαξ Ντιντς και την Σιένα Ντέι, ένα πολύ φιλικό κορίτσι με πλατύ χαμόγελο, οι οποίοι, όπως ανακάλυψε αργότερα, ήταν αρκετά… χαρισματικοί.

Η πρώτη σκηνή ήταν στο ύπαιθρο και δεν είχε σεξ. Η εταιρεία Joybear υπερηφανεύεται για τις ταινίες πορνό, που έχουν μια ιστορία. Η Γκάρεθ θα παρακολουθούσε τα γυρίσματα της ταινίας «The Invitation», όπου ένα ζευγάρι μπλέκει σε πάρτυ ανταλλαγής συντρόφων, όταν χαλάει το αυτοκίνητό του και ζητά βοήθεια από κάποιους άτακτους γείτονες.

Χρειάζονται τρεις λήψεις και 30 λεπτά μόνο για να «πιάσουν» το 4×4 να βρίσκεται στη λωρίδα κυκλοφορίας και στη συνέχεια ακόμη 40 λεπτά για τα πλάνα που το ζευγάρι συνειδητοποιεί πως κάτι πάει στραβά και πως πρέπει να περπατήσει για να ζητήσει βοήθεια.

Ο σκηνοθέτης φωνάζει «Cut» κάθε φορά που υπάρχει έστω και κάτι μικρό που χαλάει τη σκηνή, όπως ένα αυτοκίνητό που περνάει εκείνη την ώρα, ο θόρυβος ενός αεροπλάνου ή οι φωνές παιδιών από το διπλανό πάρκο.

Για περίπου δύο ώρες, η Γκάρεθ δεν είναι είδε κάτι που να διαφοροποιεί το γύρισμα από μία σειρά ή ταινία από αυτές που βλέπει στην τηλεόραση και το σινεμά.

Το γύρισμα μεταφέρεται σε εσωτερικό χώρο, με την συντάκτρια να κρατά σημειώσεις. Τώρα, είναι ώρα για διάλειμμα, με τους συντελεστές να ξεκουράζονται.

Λίγο αργότερα, όλα ξεκινούν, αυτή τη φορά με περισσότερη δράση.

Ο Σάντος σκέφτεται τι στάσεις θα κάνουν οι πρωταγωνιστές και ξεκινούν. Οι ηθοποιοί δεν βιάζονται και όλα γίνονται όσο πιο ρομαντικά γίνεται, στην αρχή τουλάχιστον, γιατί μετά τα πράγματα αγριεύουν.

Η Σιένα κάνει τα «μαγικά» της για χάρη του Μαξ, με τη δράση να ξεκινά. Η συντάκτρια κάθεται μαζί με μερικούς άλλους και παρακολουθεί δύο ανθρώπους να κάνουν σεξ, περιμένοντας το διάλειμμα για να πάρουν οδηγίες.

«ΟΚ, ας δοκιμάσουμε μια άλλη στάση», ακούγεται και μετά από λίγο έρχεται η τελική στάση.

Ολο αυτό ολοκληρώθηκε σε περίπου 40 λεπτά.

«Για τους περισσότερους το να βλέπουν πορνό είναι μια εντελώς ιδιωτική πράξη, αλλά σε αυτό το δωμάτιο όλα καταγράφονται. Ενιωσα σαν να ήμουν απρόσκλητη», αναφέρει η Γκάρεθ και συμπληρώνει:

«Αλλα κατά κάποιο τρόπο συγκινήθηκα. Μέχρι το τέλος της ημέρας, μου άρεσε ο Μαξ και η Σιένα και δεν γκρίνιαξα που τους είδα να κάνουν σεξ. Για να είμαι ειλικρινής, αν έβλεπα την ταινία στο λάπτοπ μου θα ”φτιαχνόμουν”, αλλά τώρα μέσα στο δωμάτιο η φαντασία μου έσπασε».

Καθώς τους άφηνε να μαζέψουν τον χώρο, η Γκάρεθ σκεφτόταν πως όσοι παρακολουθούν πορνό δεν στέκονται στο κομμάτι χωρίς σεξ: στο σενάριο, τις τοποθεσίες, τους ηθοποιούς, τον φωτισμό, στην τεχνολογία.

Τελικά, που κατέληξε; Πως ο τρόπος που βλέπει πια πορνό δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος.

Πηγή: iefimerida.gr