Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 18:17
Αθλητικά

Τι μάθαμε και τι όχι από τη χθεσινή συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου






Η πολυαναμένομενη συνέντευξη Τύπου του Αχιλλέα Μπέο που θα επικεντρωνόταν στον Ολυμπιακό Βόλου, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Κι αυτό διότι ο Δήμαρχος Βόλου αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που προέρχονταν από οργανωμένους φιλάθλους και αποχώρησε μέσα σε κλίμα έντασης.

Στο διάστημα που κράτησε η συνέντευξη ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόλαβαν να ακουστούν όλα όσα θα επιθυμούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου.

Πάμε όμως να δούμε τι μάθαμε και τι όχι από τη χθεσινή συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου, όσο αυτή διήρκησε.

Μάθαμε ότι το καλοκαίρι βλέποντας ο Αχιλλέας Μπέος την ομάδα να διαλύεται, αποφάσισε να συνεισφέρει με τον τρόπο που μπορούσε και του επιτρεπόταν από το νόμο, ώστε να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο και να συνεχίσει να υπάρχει.

Μάθαμε ότι χάρη σε δικές του ενέργειες συγκεντρώθηκαν από επιχειρηματίες της περιοχής τα απαραίτητα χρήματα ώστε να ξεκινήσει η ομάδα το καλοκαίρι.

Μάθαμε ότι από το καλοκαίρι όταν και ανέλαβε η προσωρινή διοίκηση μέχρι και σήμερα έχει πληρώσει η ΠΑΕ περισσότερα από 300.000 ευρώ μόνο για ΙΚΑ, εφορία, περσινά πρόστιμα στην ΕΠΟ, προσφυγές πρώην ποδοσφαιριστών και έξοδα μετακίνησης της ομάδας. Σε αυτά προσθέστε και τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε παίκτες και προπονητές.

Μάθαμε επίσης ότι τα εισιτήρια διαρκείας που διατέθηκαν ήταν 1.301, τα περισσότερα εκ των οποίων διατέθηκαν από τους… μαλάκες όπως ο ίδιος ανέφερε.

Μάθαμε ότι μόλις σε ένα παιχνίδι (με τον Απόλλωνα) τα έσοδα από τα εισιτήρια ήταν περισσότερα από τα έξοδα του αγώνα.

Μάθαμε ότι κανείς στην ΠΑΕ δεν περίμενε ότι το CAS θα επιδικάσει το ποσό των 400.000 ευρώ στον Τικάο. Υποστήριξε μάλιστα ότι η εκτίμηση ήταν ότι στην χειρότερη των περιπτώσεων το ποσό που θα έπρεπε να καταβάλλει η ΠΑΕ στον Βραζιλιάνο δεν θα ξεπερνούσε τις 60.000 με 70.000 ευρώ.

Μάθαμε ότι ο Αχιλλέας Μπέος δεν έχει ούτε μία μετοχή στον Ολυμπιακό Βόλου παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται.

Μάθαμε επίσης ότι ξενέρωσε από τη συμπεριφορά μίας μερίδας κόσμου και ότι δεν πρόκειται να ξαναπάει στο γήπεδο.

Αντίθετα δεν προλάβαμε να μάθουμε για το αν θα συνεχίσει να συνεισφέρει οικονομικά τον Ολυμπιακό Βόλου.

Δεν μάθαμε τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον, εάν και εφόσον «καθαρίσει» από τη δικαιοσύνη.

Και κυρίως, δεν προλάβαμε να μάθουμε την εκτίμηση του για το παρόν του Ολυμπιακού Βόλου, όπως δεν προλάβαμε να μάθουμε την εκτίμηση του για το «αύριο» της ομάδας.

Αυτό άλλωστε ήταν το ζητούμενο της χθεσινής συνέντευξης. Να μάθει ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου τι ξημερώνει για την ομάδα του και όχι για ποιο λόγο δεν αναγνωρίζει ο Αχιλλέας Μπέος τους συνδέσμους.

Συμπερασματικά, από τη χθεσινή συνέντευξη μάθαμε αρκετά αλλά σε καμία περίπτωση δεν μάθαμε το σημαντικότερο.

Αν και είμαι σίγουρος ότι μετά τη χθεσινή συνέντευξη όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι για τον Αχιλλέα Μπέο το κεφάλαιο Ολυμπιακός Βόλου έχει κλείσει οριστικά. Με ότι αυτό συνεπάγεται –για τον καθένα ξεχωριστά- τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον αυτής της ομάδας.