Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:17
LIFE

Τι είχε απαγορεύσει στους ηθοποιούς της «Λάμψης» ο Φώσκολος;






Άγνωστες λεπτομέρειες από τα γυρίσματα και τα παρασκήνια της μακροβιότερης σειράς της ελληνικής τηλεόρασης, «Λάμψης»,  που προβλήθηκε  για δεκατέσσερα χρόνια (1991-2005) από τον ΑΝΤ1, έρχονται στο φως.

Στο αφιέρωμα που προβάλλεται στον ΑΝΤ1 με τίτλο «Flashback», οι πρωταγωνιστές της σειράς που έφτανε σε τηλεθέαση ποσοστά της τάξης του 60%, αποκάλυψαν ότι ο αξέχαστος σεναριογράφος και σκηνοθέτης τους απαγόρευε να συμμετέχουν σε θεατρικές παραστάσεις.

Συγκεκριμένα, η Λουκία Παπαδάκη, η ηθοποιός που υποδύθηκε την «Σάντρα», ερωμένη του «Γιάγκου Δράκου», αποκάλυψε: «Υπήρχε ένας βασικός όρος: Οι ηθοποιοί της Λάμψης δεν επιτρεπόταν να παίζουν στο θέατρο. Μου ήρθε λοιπόν μια πρόταση από τον αλησμόνητο Θύμιο Καρακατσάνη να πρωταγωνιστήσω δίπλα του, σε ένα εκπληκτικό έργο…Εντάξει το έχει δεχτεί ο Νίκος και πρέπει να κάνουμε πρεμιέρα ανήμερα Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη. Μου βάζει λοιπόν να υπογράψω τι δεν θα συμβεί στα πήγαινε-έλα. Και το τελευταίο άρθρο της συμφωνίας είναι ότι δεν θα χιονίσει και δεν θα κλείσει το αεροδρόμιο “Μακεδονία” . Του λέω: ”Νίκο μου, εγώ και ο Θεός  βάζουμε την υπογραφή μας ότι δεν θα χιονίσει και δεν θα κλείσει το αεροδρόμιο Μακεδονία”».