Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:20
Αθλητικά

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ακουστούν όλες οι κασέτες;






Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε ποινική έρευνα για τον αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιο και τον εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων του 2011. Κάτι που συνέβη εξαιτίας των τελευταίων αποκαλύψεων.
Κορυφαία όλων ήταν η αποκάλυψη των τηλεφωνικών συνομιλιών ανάμεσα στον πρώην συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιου Κοτσώνη, με τον εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων, με το οποίο απαλλάχθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.
Οσο για τον αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιο, ήταν αυτός που έκανε την πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι πρέπει να απαλλαχθούν για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011.
Το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες τόσο με τους εμπλεκόμενους δικαστικούς λειτουργούς όσο και με την τύχη του περιβόητου βουλεύματος, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Απλά θα περιμένουμε τις εξελίξεις.
Κάπου εδώ όμως γεννάται μία απορία. Αφού λοιπόν προκύπτουν καθημερινά νέα στοιχεία από τηλεφωνικές συνομιλίες, για ποιο λόγο δεν διατάζεται η απομαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών, ώστε να ξετυλιχθεί μέχρι τέλους το κουβάρι;
Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το περιβόητο σκάνδαλο, ο Αχιλλέας Μπέος ζητούσε να απομαγνητοφωνηθούν όλες οι κασέτες για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ωστόσο τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει συμβεί αυτό και όλες οι αιτήσεις του έμπαιναν στο συρτάρι. Φώναζε αλλά κανείς δεν τον άκουγε.
Αραγε γιατί; Οι λόγοι είναι προφανείς και αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Προφανώς γιατί υπάρχουν συνομιλίες που δεν ΕΠΡΕΠΕ να ακουστούν και να μπουν στη δικογραφία, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν οι Πούλιος και Τσιμπλάκης να οδηγηθούν σε αυτό το βούλευμα.
Αλλωστε το εξιλαστήριο θύμα το είχαν βρει. Ο Αχιλλέας Μπέος ήταν εύκολος στόχος, οπότε μια χαρά γινόταν η δουλειά τους.
Μήπως όμως, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις ήρθε η ώρα να δοθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η εντολή για να ακούσουμε το περιεχόμενο των υπολοίπων κασετών;
Και εν πάση περιπτώσει. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να απομαγνητοφωνηθεί το σύνολο των συνομιλιών και όχι αποσπασματικά όπως συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια;
Τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε να καταλάβουμε όλοι μας ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με την απόκρυψη ενός μεγάλου αριθμού συνομιλιών.
Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια, έστω και λίγο καθυστερημένα;