Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:32
LIFE

Τιμολέων Διαμαντής: Με αέρα νικητή στη μάχη της κουζίνας






Ενας Βολιώτης στην κουζίνα του Master Chef φόρεσε την ποδιά του διαγωνισμού, κερδίζοντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτές.

Μαγειρική σημαίνει… μαγεία και ο Βολιώτης Τιμολέων Διαμαντής κατάφερε να μαγέψει τους κριτές του Master Chef 2 και να πάρει μία από τις 50 ποδιές που αποτελούν εισιτήριο του διαγωνισμού. Ο 28χρονος chef που μπήκε στη μάχη της κουζίνας στη μικρή οθόνη, θα διεκδικήσει τον τίτλο του Master Chef με αέρα νικητή. «Εχω έρθει με νοοτροπία νικητή», δήλωσε εξάλλου ο ίδιος στην έναρξη του νέου μαγειρικού του ταξιδιού…

Το Master Chef, η εκπομπή μαγειρικής που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες, επέστρεψε στη μικρή οθόνη μέσω του Star Channel. Οι τρεις κορυφαίοι σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, κρίνουν το πάθος, το ταλέντο, τη φαντασία, τη συνέπεια, τη δημιουργικότητα, την αφοσίωση των διαγωνιζόμενων στην κουζίνα και την αγάπη για τη μαγειρική τέχνη. Τα στοιχεία αυτά θα αναδείξουν τον νικητή, που κερδίζει, πέρα από τον τίτλο του Master Chef και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Ανάμεσά τους και ο Βολιώτης, Τιμολέων Διαμαντής, ο οποίος στο τρίτο κιόλας επεισόδιο, στο πλαίσιο των οντισιόν για την επιλογή των 50 καλύτερων chef που θα διαγωνιστούν, φόρεσε με αξιώσεις την ποδιά του Master Chef.

Επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Σουηδία για να λάβει μέρος στο Master Chef
Επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Σουηδία για να λάβει μέρος στο Master Chef

Στάθηκε μπροστά από τους κριτές και παρουσίασε ένα πιάτο που τόσο ως εικόνα όσο και ως γεύση κέρδισε τα εγκωμιαστικά σχόλια της κριτικής επιτροπής. Μαγείρεψε καραβίδα σοτέ με κρέμα από λευκό ταραμά και τουρσί σέλερι και οι κριτές εντυπωσιάστηκαν για το γαστρονομικό στήσιμο του πιάτου, τον σεβασμό που έδειξε στα υλικά, αλλά και την ελληνικότητα της ταυτότητάς του. «Μαγείρεψε ψύχραιμα, καθαρά και παρουσίασε ένα εξαιρετικό πιάτο. Η υφή είναι σωστή, το ψήσιμο σωστό. Τέτοια πιάτα ψάχνουμε στο Master Chef. Τέτοια πιάτα ανεβάζουν το επίπεδο του διαγωνισμού», σχολίασαν οι κριτές, καλώντας τον Βολιώτη σεφ να διαλέξει ποδιά και να περάσει στο επόμενο επίπεδο του διαγωνισμού.

Ο Τιμολέων Διαμαντής ήρθε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Μέχρι και πριν την οντισιόν ήταν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου εργαζόταν σε αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων.

Εγκωμιαστικά τα σχόλια της κριτικής επιτροπής για τον Βολιώτη Τιμολέοντα Διαμαντή
Εγκωμιαστικά τα σχόλια της κριτικής επιτροπής για τον Βολιώτη Τιμολέοντα Διαμαντή

Το πάθος για τη μαγειρική εμφανίστηκε όταν ήταν 21 ετών. Μέχρι τότε εργαζόταν ως βαφέας αυτοκινήτων. «Ασχολήθηκα εντελώς τυχαία με τη μαγειρική. Μου άρεσε. Γράφτηκα σε σχολή μαγειρικής και από τότε μαγειρεύω», λέει. Τι κοινό έχει ένας βαφέας αυτοκινήτων με έναν σεφ; «Και στο συνεργείο χρησιμοποιούσα συνταγές για τα χρώματα», αναφέρει ο ίδιος.

Φαίνεται όμως να είναι κάτι παραπάνω. Είναι τα… γονίδια από τη Μακρινίτσα. Η γιαγιά του είχε επί 20 χρόνια τον πάγκο με τα βότανα στην αρχή του πεζοδρόμου στη Μακρινίτσα, και φαίνεται ότι τον μύησε από νωρίς στα μυστικά των βοτανικών και τη χρήση τους στην κουζίνα.

Με ρίζες από τη Μακρινίτσα, όπου μυήθηκε από τη γιαγιά του στα μυστικά των βοτάνων, ο Βο- λιώτης Τιμολέων Διαμαντής προ- σφέρει γαστριμαργικές εκπλήξεις
Με ρίζες από τη Μακρινίτσα, όπου μυήθηκε από τη γιαγιά του στα μυστικά των βοτάνων, ο Βο λιώτης Τιμολέων Διαμαντής προ- σφέρει γαστριμαργικές εκπλήξεις

«Η μαγειρική με γεμίζει απόλυτα. Με ικανοποιεί να βλέπω έναν πελάτη ευχαριστημένο. Το χαμόγελο είναι η ανταμοιβή», επεσήμανε ο Τιμολέων Διαμαντής που εργάζεται ως μάγειρας σε εστιατόρια από την ηλικία των 22 ετών. Εχει εργαστεί σε εστιατόρια στη Γαλλία, στη Σουηδία αλλά και στον Βόλο. Τη διετία 2014-2015 βρισκόταν στην κουζίνα του Μεζέν. O research and development chef του Μεζέν, Γρηγόρης Χέλμης, μιλά με τα καλύτερα λόγια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον 28χρονο Βολιώτη που έχει μπει στη μάχη της κουζίνας με αξιώσεις. «Ηλικιακά, τεχνικά και μαγειρικά, μπορεί να είναι ο νικητής του Master Chef. Ανετα θα περάσει στην τελική πεντάδα και μπορεί να φθάσει ψηλά. Εχει τις δυνατότητες να κερδίσει. Και η τέχνη του μπορεί να τον βάλει σε οποιαδήποτε κουζίνα της Ελλάδας», σχολίασε ο Γρηγόρης Χέλμης.

Το πιάτο που μάγεψε την κριτική επιτροπή: καραβίδες σοτέ με κρέμα από λευκό ταραμά και τουρσί σέλερι
Το πιάτο που μάγεψε την κριτική επιτροπή: καραβίδες σοτέ με κρέμα από λευκό ταραμά και τουρσί σέλερι

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ