Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 09:16
Τοπικά

Την Τετάρτη οι απολογίες στον Ανακριτή Βόλου της εγκληματικής οργάνωσης ναρκωτικών






Μεθαύριο Τετάρτη θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν οι τρεις φερόμενοι ως έμποροι ναρκωτικών που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης στον Βόλο και στη Μαγνησία.

Οι τρεις συλληφθέντες κρατούνται καθώς εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύστημα εγκληματικής οργάνωσης και αγορά, προμήθεια, κατοχή, πώληση ναρκωτικών ουσιών μετά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση την Παρασκευή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στον Βόλο και την Αγριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Εντούτοις η Αστυνομία εξακρίβωσε σε βάρος τους ότι όχι μόνο διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες αλλά ότι είχαν συστήσει και εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους.

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι στην επιχείρηση ευρείας αστυνομικής κλίμακας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.438,13 γραμμάρια κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας τρία φιαλίδια και έναν φάκελο με αναβολικά – στεροειδή φάρμακα, δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των (435) ευρώ, είκοσι πέντε κάρτες sim και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Η εγκληματική οργάνωση εκτιμάται ότι λειτουργούσε στον Βόλο και τη Μαγνησία από τα μέσα του περασμένου Απριλίου και στο διάστημα αυτό εκτιμάται ότι διακίνησε σε πιάτσες χρηστών ναρκωτικών πέντε κιλά κάνναβης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης αντί του ποσού των 25.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι δικογραφία σχηματίστηκε και κατά 18 ακόμη ατόμων σε βαθμό όμως πλημμελήματος.