Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:57
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Καμία συζήτηση για μέτρα από το 2018






Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για εφαρμογή μέτρων από το 2018, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι οι συζητήσεις αφορούν σε πακέτο μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ, το οποίο θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο.

Αναπόσπαστο κομμάτι της δεύτερης αξιολόγησης, όπως είπε, είναι ο καθορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, για την ένταξη της χώρας στο QE.

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από το 2019  θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα τόνισε. Στόχος της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, είπε.

«Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να εργάζονται προκειμένου να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση», ανέφερε. Όπως είπε είναι εφικτός ο στόχος για συμφωνία πριν τις 20 Μαρτίου.

«Μέτρα και αντίμετρα θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα», τόνισε.  «Η βασική προϋπόθεση για την ισχύ της συμφωνίας είναι ότι το 2018 θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεονάσματα 3,5%».

Σχετικά με το πότε θα ψηφιστούν τα μέτρα,  άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια από αυτά να ψηφιστούν πριν το συνολικό κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ωστόσο πρόσθεσε «ισχύουν αυτά που είπε ο υπουργός Οικονομικών», ότι δηλαδή θα υπάρξει συμφωνία-πακέτο.

Ο κ. Τζανακόπουλος επέρριψε παράλληλα ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για δημιουργία κλίματος ανασφάλειας προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικούς σκοπούς και εντόπισε τους λόγους «στην ύπαρξη στρατηγικού αδιεξόδου».

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και αυτό εκφράζουν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη, τόνισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Μίλησε για «παλινωδίες» στη γραμμή της ΝΔ και χαρακτήρισε το «λιγότερο ατυχείς» δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, με τις οποίες, όπως είπε, «ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να ασκήσει επιθετική κερδοσκοπία στην Ελλάδα».

«Είναι τεράστια η ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επί μήνες τροφοδότησε και συντήρησε κινδυνολογικά σενάρια που έβλαψαν την ελληνική οικονομία για λόγους πολιτικής.

Ο λόγος που επέλεξε αυτή την τακτική η ΝΔ είναι επειδή προφανώς βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο», επισήμανε.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr