Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:52
LIFE

Τεράστια δωρεά από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τη γέννηση της κόρης του!






Με την απόφαση να δωρίσουν το 99% των μετοχών του facebook σε ένα νέο φιλανθρωπικό πρόγραμμα καλωσόρισαν τον ερχομό του μωρού τους ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με τη σύζυγό του.
Τεράστια δωρεά από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τη γέννηση της κόρης του!
Έτσι, κοινοποιώντας μια φωτογραφία, στην οποια φαίνεται ο ίδιος να κρατά την νεογέννητη κόρη του στην αγκαλιά του μαζί με τη σύζυγό του, ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ ανακοίνωσε με “ένα γράμμα προς την κόρη του” στον ιστότοπο που ο ίδιος δημιούργησε, ότι δωρίζει το 99% των μετοχών του σε ένα νέο πρόγραμμα του ιδρύματός του, που εστιάζει στο ανθρώπινο δυναμικό και την ισοτιμία.

Η εν λόγω ανάρτηση πήρε περισσότερα από 570.000 likes, μεταξύ άλλων από το Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς, τον πρώην Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρ-τζενέγκερ, και από την Σακίρα.
Σε συνέντευξή τους, πριν την γέννηση της Μαξ, οι γονείς της, εξηγούσαν πώς ονειρεύονται τον κόσμο του μέλλοντος μέσα από τη φιλανθρωπία, όχι μόνο για την κόρη τους, αλλά για όλα τα παιδιά του κόσμου, τους μελλοντικούς επιστήμονες και επιχειρηματίες.
Σημειώνεται ότι αρχικά, οι φανς του Ζούκερμπεργκ “ζαλίστηκαν” με τους αριθμούς, καθώς το ποσό της δωρεάς ξεπερνά με τα 42 δισ. δολάρια και πίστεψαν ότι ο Μιστερ Facebook δωρίζει το 99% της περιουσίας του, κρατώντας μόνο το 1% για την οικογένειά τους.
Στην πραγματικότητα η φιλανθρωπική οργάνωση που έχει το ζευγάρι, το “Chan-Zuckerberg Initiative”, στο οποίο θα μεταβιβαστεί η περιουσία τους, είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης και θα έχει την δυνατότητα να επενδύει μέρος των δωρεών και κατόπιν να καρπώνεται τα κέρδη, που θα χρησιμοποιεί στο φιλανθρωπικό τους έργο, αν και όπως ορίζει το διοικητικό συμβούλιο.