Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 00:59
Αθλητικά

Τελικός Champions League: Απόψε η μεγάλη μάχη Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ για το τρόπαιο






Η μεγάλη ώρα για το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο έφτασε.

Το πιο σπουδαίο παιχνίδι… ξεκινά. Απόψε (21:45, ΕΡΤ/CosmoteSport1) στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου η Ρεάλ Μαδρίτης ως κάτοχος του τροπαίου υποδέχεται την σπουδαία Λίβερπουλ, στον μεγάλο τελικό του Champions League.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια. Τότε, με τη διοργάνωση να ονομάζεται Κύπελλο Πρωταθλητριών, οι Άγγλοι είχαν νικήσει 1-0 τους Ισπανούς στο Παρίσι με γκολ του Κένεντι στο 82′. Εκείνη η ήττα ήταν και η τελευταία της «βασίλισσας» σε τελικό της διοργάνωσης. Άργησε, βέβαια, να ξαναπάει, αφού από το 1981 περίμενε μέχρι το 1998, αλλά δεν έχασε ποτέ από τότε έχοντας το «6 στα 6» (’98, ’00, ’02, ΄14, ’16’, 17).

Οι «μερένγκες» ψάχνουν το 13ο τρόπαιο τους στη διοργανώση στο εντυπωσιακό επίτευγμα της συμμετοχής του σε τέταρτο τελικό τα τελευταία πέντε χρόνια και παράλληλα η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ψάχνει το τρίτο σερί Champions League για να γράψει Ιστορία που δύσκολα θα… ξαναγραφτεί! Aπό την άλλη, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επιστρέφει στον τελικό του Champions League έπειτα από 11 χρόνια, θέλοντας να βάλει τέλος στην κυριαρχία των «μερένγκες» και να κατακτήσει το 6ο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην ιστορία της.

Στο «Ολιμπίσκι» οι φίλοι της Λίβερπουλ θα είναι περίπου 17.000, ενώ της Ρεάλ θα είναι περίπου 15.000.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Μίλοραντ Μάζιτς, 45 ετών από τη Σερβία.