Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:20
Τοπικά

Ηλίας Ζαρκάδας: «Είμαι θύμα καλοστημένης πλεκτάνης»






Ως θύμα πλεκτάνης παρουσιάζει τον εαυτό του ο 43χρονος Ηλίας Ζαρκάδας, ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος με αποδέκτη τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με το οποίο «ομολογούσε ότι σκότωσε πέντε ανθρώπους και ζητούσε να παραδοθεί»!!!

Ο 43χρονος Βολιώτης, μέσα από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου όπου νοσηλεύεται με εντολή εισαγγελέα, μίλησε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δίνοντας τη δική του εκδοχή για το τι ακριβώς συνέβη και από τη μία στιγμή στην άλλη ο ίδιος έγινε «πρωταγωνιστής» μίας πρωτοφανούς για τα τοπικά και όχι μόνο δεδομένα.

«Είμαι θύμα μίας καλοστημένης πλεκτάνης που στήθηκε εις βάρος μου για να αποσιωπηθούν τα πραγματικά γεγονότα, που προηγήθηκαν του επίμαχου mail στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» δήλωσε χθες ο 43χρονος, που σημειωτέον είναι άριστος χειριστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ασχολείται χρόνια τώρα με την πληροφορική.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι πράγματι έστειλε το συγκεκριμένο mail στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όχι όμως, όπως γράφτηκε για να δει αν η ΕΛ.ΑΣ. είναι σε ετοιμότητα, αλλά «για να αποκαλυφθεί η αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος μου», όπως λέει.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πριν από τρεις περίπου μήνες, από κοινού με ένα φίλο του αποφάσισαν να συνεργαστούν, προκειμένου να αναλάβουν τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος για λογαριασμό γνωστής εταιρείας. Ενώ «ο συνεταιρισμός» για τη συγκεκριμένη δουλειά ήταν σε εξέλιξη, όπως υποστηρίζει ο κ. Ηλίας Ζαρκάδας, ο φίλος του τον έριξε με αποτέλεσμα, αντί να πληρωθεί συγκεκριμένο ποσό για τιμολόγια που έκοψε, να βρεθεί και χρεωμένος, όπως υποστηρίζει.

Οι μέρες και οι εβδομάδες περνούσαν, οι υποσχέσεις ότι θα αποπληρωθεί διαδέχονταν η μία την άλλη, όμως χρήματα δεν ελάμβανε.

«Τότε αποφάσισα να του στείλω ηλεκτρονικά μήνυμα και να τον εκφοβίσω, ότι αν δεν με πληρώσει θα πάθει κακό, ο ίδιος, η σύζυγός του και η υπόλοιπη οικογένειά του», παραδέχτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ζαρκάδας. Αυτό ωστόσο το μήνυμα, ήταν η αρχή… του κακού, αφού ο φίλος του για να προστατέψει τον εαυτό του μετά τις απειλές που δέχτηκε, απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα και στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον 43χρονο, από την Αστυνομία όπου κλήθηκε του έγιναν συστάσεις να λύσει τις αστικές του διαφορές με ηρεμία και χωρίς απειλές. Αυτός ωστόσο, όπως τόνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έχοντας χάσει την υπομονή του, και αφού ο φίλος του δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή του να τον αποπληρώσει, αποφάσισε να αποστείλει το ηλεκτρονικό email στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Ήξερα ότι θα μπλέξω, όμως έπρεπε να κάνω κάτι για να αποκαλυφτεί πως κάποιοι κινήθηκαν εις βάρος μου, με αδίκησαν, και παρότι προσέφερα τις υπηρεσίες μου και τις γνώσεις μου, δεν με πλήρωσαν για τη δουλειά που έκανα», κατέληξε στη συνομιλία με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ζαρκάδας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι μόλις βγει από την Ψυχιατρική Κλινική, η περιπέτειά του θα έχει αίσιο τέλος και θα επιλυθεί και η αστική διαφορά που έχει με τον συγκεκριμένο επαγγελματία που επικαλείται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ