Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 19:16
Τοπικά

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα»






Τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 32ης ΤΠ/Ν, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο «ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ», παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας αρχών.

Τον  αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ενώ η αλλαγή της διοίκησης έγινε από τον υποστράτηγο Γ. Βύνιο, διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού.

Ο νέος διοικητής της 32ης ΤΑΞ Π/Ν, Ευάγγελος Παπαδόπουλος, υπηρέτησε μέχρι το 2012 στο Βόλο, συνέχισε ως ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και πρόσφατα  υπηρετούσε στην Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού του ΓΕΣ από όπου και επέστρεψε στην 32η Τ/ΠΝ.

Όπως δήλωσε ο Ταξίαρχος Ευάγγελος  Παπαδόπουλος, είναι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει στο Βόλο και αναγνωρίζει πλήρως την τιμή που του έγινε. « Η ιστορία της 32ης Τ/ΠΝ είναι συνυφασμένη με τον Βόλο. Ξέρω ότι μπορούμε να στηριζόμαστε  στους πολίτες και τις αρχές της πόλης», είπε.

Για τον απερχόμενο διοικητή και  συμμαθητή του και αδελφό- όπως χαρακτήρισε τον Αναστ. Πάτσαλο- ανέφερε ότι πρέπει να είναι υπερήφανος γιατί εκτέλεσε επιτυχώς την αποστολή του. «Τον θαύμαζα και εξακολουθώ να τον θαυμάζω», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο  απερχόμενος διοικητής, Ταξίαρχος Αναστ. Πάτσαλος επεσήμανε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή καθώς ολοκληρώνεται ένας χρόνος παροχής έργου, ασφάλειας, αποτροπής και προσωπικής εργασίας.

Στον απολογισμό του είπε πως η  32η ΤΑΞ Π/Ν μέσα στο χρόνο αυτό βοήθησε την κοινωνία παρέχοντας μια δομή φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών, για τη φιλοξενία προσφύγων και παρείχε φιλανθρωπικό έργο σε σχολεία, σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε αποχιονισμούς, δασοπυροσβέσεις, παντού.

Για τις προκλήσεις που περιμένουν το νέο διοικητή, τέλος, ανέφερε είπε ότι αυτές  αφορούν στη διαχείριση, στην εκπαίδευση και ετοιμότητα και στην αποτροπή κινδύνων και να διαμορφωθεί σωστά το μέλλον ώστε να βγει το σύνολο της κοινωνίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν -μεταξύ άλλων- η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας-Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη , ο εκτελών χρέη δημαρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου και η τέως υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.